Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Teatrul de vară
Teatrul de vară

Legende ale Bucureștiului: Teatrul de vară din Parcul Bazilescu

Cele mai multe dintre legendele și miturile interesante și cu adevărat controversate sunt cele care își au originea în București. Dat fiind faptul că întreaga capitală a României este plină de zone din ce în ce mai interesante și atractive, poveștile cu fantome și spiritele sunt, și ele, din ce în ce mai pregnante. În această categorie intră și Teatrul de vară din Parcul Bazilescu, a cărui legendă este demnă de a fi relatată unui număr mare de persoane. Întrucât știm cât de bine este să îți poți satisface curiozitatea, am pus la punct pentru tine un ghid cuprinzător cu tot ceea ce trebuie să știi despre această legendă. Rămâi alături de noi și descoperă mitul Teatrului de vară din Parcul Bazilescu, pe parcursul rândurilor următoare.

Legenda Teatrului de vară din Parcul Bazilescu, relatată pe scurt

Teatrul de vară din Parcul Bazilescu este o clădire impresionantă și care prezintă detalii arhitecturale extrem de atractive și de interes pentru orice vizitator. În ciuda faptului că este lăsată în paragină, aceasta înfricoșează inclusiv în prezent numeroase persoane datorită legendelor din spatele acesteia. Astfel, se spune că această clădire situată în nordul capitalei este bântuită de fantoma juristului Basilescu.

În trecut, Parcul Bazilescu avea denumirea de Parcul Nicolae Bălcescu și se întindea pe o suprafață de peste 120 ha. La ora actuală, Parcul Bazilescu are o suprafață care nu depășește 13 ha, restul terenului fiind donat. În ciuda faptului că această clădire este lăsată în paragină, curioșii de fenomene paranormale au început să vină din ce în ce mai des noaptea aici, pentru a descoperi dacă legenda este una veritabilă.

La ora actuală, Teatrul de vară din Parcul Nicolae Bălcescu este înconjurat de un gard, având și un semn care arată faptul că acesta este în pericol de prăbușire. Potrivit miturilor din jurul teatrului, printre coloanele clădirii se aud diverse zgomote stridente, precum și o tuse puternică și înfiorătoare care a provenit de la un bărbat. Astfel, toate aceste detalii sunt, în realitate, corelate cu juristul Basilescu. Mai mult decât atât, există un bust care îl înfățișează pe juristul Basilescu și care este amplasat la doar câțiva metri de Teatrul de Vară.

Există alte detalii de interes despre legenda Teatrului de vară din Parcul Bazilescu?

Teatrul de vară din Parcul Bazilescu a fost construit în anul 1953 și a urmat o arhitectură în stil interbelic. De asemenea, a fost inaugurat odată cu Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților, care a întrunit un număr de 200 de persoane, în acord cu capacitatea acestuia. În ciuda faptului că fațada teatrului a trecut printr-un proces amplu de renovări, clădirea se află încă într-o stare avansată de degradare. Tocmai din acest motiv, nu este permisă intrarea în clădire, iar mesajele din proximitatea acesteia avertizează curioșii cu privire la pericolul de prăbușire al acesteia.

Singurele persoane care vizitează în mod constant Teatrul de vară din Parcul Bazilescu sunt câinii comunitari și paznicii. În trecut, aici erau susținute, în mod frecvent, concerte de muzică ușoară, muzică populară și alte spectacole care atrăgeau mii de oameni. Din nefericire, la ora actuală, amfiteatrul este doar o ruină care intră pe lista celor din capitala țării.

Potrivit legendei urbane, Teatrul de vară din Parcul Bazilescu este bântuit, dovadă fiind zgomotele ciudate și stridente care se aud printre coloanele clădirii. În plus, cei mai mulți dintre curioșii care au vrut să verifice aceste lucruri au auzit și o tuse înfiorătoare a unui bărbat, motiv pentru care legenda este mult mai potențată.

Din punct de vedere istoric, familia juristului Basilescu a fost deseori persecutată de comuniști, cele mai multe dintre proprietățile acesteia fiind confiscate. De asemenea, mulți membri au fost trimiși la închisoare și diverse lagăre de muncă forțată, unde au avut o viață deloc plăcută. De asemenea, soția juristului Basilescu și-a găsit sfârșitul prin sinucidere, întrucât toate aceste elemente și detalii ale vremurilor au împins-o să facă acest lucru.

În ce stadiu se află, la ora actuală, Teatrul de vară din Parcul Bazilescu

Nu este un secret pentru nici măcar un locuitor al Bucureștiului faptul că Teatrul de vară din Parcul Basilescu se află într-o stare constantă de degradare. Chiar dacă lucrările de refațadizare au fost derulate în anul 2000, acest lucru nu a stopat procesul de afectare pe care clădirea îl resimte de mai bine de zeci de ani. În cazul în care vrei să vizitezi Teatrul de vară din Parcul Bazilescu, poți face acest lucru doar de la o distanță de siguranță foarte mare. Întrucât nu este posibil să te deplasezi mult prea aproape de clădire, datorită paznicilor și a semnelor care informează cu privire la posibilitatea de prăbușire a acestor ziduri, vei putea observa doar de la distanță modul în care arată Teatrul de vară din Parcul Bazilescu.

În ciuda faptului că nu este un obiectiv turistic care se află într-o stare optimă, Teatrul de vară din Parcul Bazilescu se poate transforma într-o adevărată aventură în situația în care ajungi să îl vizitezi, chiar și de la distanță. Asigură-te că îl adaugi pe listă, în special atunci când urmează să vizitezi capitala țării.

Descoperă mai multe despre Legendele Bucureștiului

 

Cover - Sursă foto: Wikimapia
Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *