Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Orez, tăiţei, tăiţei Glass

Orezul şi tăiţeii sunt o garnitură des întâlnită în bucătăria asiatică. Sunt consumate aproape zilnic, fiind o sursă importantă de minerale, fibre şi vitamina B. Se găsesc diferite tipuri de orez şi tăiţei, în unele mâncăruri unul putând înlocui pe celălalt.

Orez

orez

foto

Orezul este un ingredient esenţial în majoritatea bucătăriilor asiatice, care însoţeşte numeroase feluri de mâncare. Se găsesc mai multe tipuri de orez, însă orezul Jasmin şi orezul special pentru sushi sunt cele mai cunoscute.

Orezul Jasmin este o varietate de bob lung şi are un aspect translucid. După fierbere are o tendinţă de lipire, făcând acest fel de orez potrivit ca şi garnitură.

Tăiţei

Există numeroase tipuri de tăiţei:

  • de orez – esenţiali în bucătăria asiatică; se folosesc în supe, salate sau stir fry-uri
  • de hrişcă – se folosesc în numeroase preparate reci sau calde
  • de grâu – se folosesc în supe, reţete cu tăiţei reci sau reţete cu pastă chajang
  • cu extract de ceai verde – se folosesc în numeroase preparate pentru a da o aromă delicată de ceai verde

Glass Noodles (tăiţei din cartofi dulci)

glass noodles

foto

Tăiţeii din cartofi dulci sunt ideale pentru Japchae, dar sunt folosiţi şi în preparate stir fry. Acest tip de tăiţei este recomandat şi pentru persoanele cu intoleranţă la gluten şi alergii la cereale.

foto

Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *