Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
electric castle 2018
electric castle 2018

[Partea II] Electric Castle 2018 – artiști pe care nu trebuie să îi ratezi

Notă: Aceasta este partea a II-a a articolului despre Electric Castle 2018, în cadrul căruia se discută zilele de sâmbătă și duminică ale festivalului. Pentru recomandările din primele 3 zile, consultă partea I.

Am ajuns și la ultimele două zile ale Electric Castle 2018. Ești obosit? Sigur că nu. Atunci hai să vedem de ce te poți bucura în weekend.

Sâmbătă, 21 iulie

Doar încă două zile? Atât de repede au trecut? Acum nu mai contează dacă mai ai sau nu energie, trebuie să profiți din plin de acestea. Pentru a fi sigur că faci asta, nu uita să treci pe la:

  • London Grammar

Îți mai amintești ce spuneam despre trupele britanice de indie? Ei bine, cele două albume ale formației London Grammar, If You Wait și Truth is a Beautiful Thing, au ocupat locul 2, respectiv locul 1 în clasamentul Marii Britanii. Grupul compus din Hannah Reid, Daniel Rothman și Dot Major adoptă un sunet mai poppy decât Wolf Alice, situându-se însă în stilul indie.

În ultimii ani am ignorat muzica indie, așa că primul contact cu ei a fost într-un trailer al serialului Peaky Blinders. Nu fă și tu aceeași greșeală și asigură-te că ești prezent la ora 21:30, în fața scenei principale.

  • The Bloody Beetroots

Format în anul 2006 de Sir Bob Cornelius Rifo (de origine italiană, nu engleză), The Bloody Beetroots este un grup de muzică electronică. Numele este utilizat atât atunci pentru proiectul solo al lui Sir, cât și pentru formația pe care o are cu Tommy Tea. La Electric Castle, acesta din urmă nu va urca însă pe scenă, ceea ce, spre deosebire de alte trupe, poate constitui un avantaj.

Îmbinând mai multe stiluri muzicale printre care electro-house și dubstep, The Bloody Beetroots sunt cunoscuți și pentru măștile lor negre, ce trimit înspre personaje ca Venom sau Spider-Man. Din păcate însă, nu Tom Hardy va fi pe scenă. Cu toate acestea, una dintre cele mai puternice recomandări merge înspre The Bloody Beetroots, pe care îl poți auzi la Main Stage, începând cu ora 23:15.

  • Bakermat

Pentru că ai ascultat deja două concerte la Main Stage e timpul să… rămâi acolo. În continuare o să poți dansa alături de DJ-ul și producătorul – surpriză – olandez Lodewijk Fluttert, cunoscut sub numele de Bakermat.

Agresivitatea celor de la The Bloody Beetrots se schimbă acum cu un mix de deep și tropical house, îmbinat perfect cu elemente de jazz și soul. Iar perfect nu e o exagerare. Nu mă crezi? Deschide acum Youtube-ul și scrie „Bakermat – Baby”.

Convins? Atunci nu uita că artistul va urca pe scena principală de la ora 00:45.

Dumnică, 22 iulie

Ultima zi… Da, chiar e ultima zi. Nu dispera acum, bucură-te de ultimele 24 de ore. E o zi atât de încărcată încât, înainte de a-ți prezenta artiștii pe care nu trebuie să îi ratezi, voi face două mențiuni speciale. De la ora 23:15, pe scena principală, va concerta formația engleză de alternative rock Nothing But Thieves. Tot în același loc îl vei putea asculta pe DJ-ul de future house Tchami, proapăt ajuns de la Ultra Music Festival.

Cu toate acestea, recomandările mele principale diferă, dar e întotdeauna mai bine să ai alternative. Cei pe care nu trebuie să-i ratezi în ultima zi de festival sunt:

  • Cancer Bats

Mai ții minte de câte ori au concertat Cancer Bats în Cluj? Da, nici eu. Dar asta nu înseamnă că nu au fost de fiecare dată la înălțimea așteptărilor.

Trupa canadiană compusă din vocalistul Liam Cormier, chitaristul Scott Middleton, basistul Jaye R. Schwarzer și toboșarul Mike Peters, realizează o fuziune între hardcore punk și heavy metal. Fac acest lucru cu succes de aproape 15 ani, lansând până în prezent 6 albume (ultimul în luna aprilie a anului 2018).

Având în vedere puținele formații din scena rock și metal prezente la această ediție Electric Castle, îți recomand să nu îi ratezi începând cu ora 22:00, la Hangar.

  • San Holo

Harrison Ford la Electric Castle? Stai, ceva nu e în regulă… San Holo. Sander van Dijck, sub numele lui de scenă, San Holo, este un DJ, muzician și producător – surpriză – olandez, cu o carieră de doar patru ani.

Cunoscut atât pentru producțiile proprii, cât și datorită remix-urilor unor melodii cunoscute, artistul a fost nominalizat în categoria New Artist of the Year, în cadrul Electronic Music Awards. Unul dintre cele mai importante figuri din scena future bass-ului, San Holo a colaborat cu mai multe case de discuri, printre care Monstercat și Spinnin’ Records.

Îl poți asculta și tu la Hangar, începând cu ora 01:00.

  • Quantic

William Holland, cunoscut și sub pseudonimul Quantic este un muzician, producător și DJ englez, care a petrecut însă o perioadă considerabilă din viața sa în Columbia. Din această zonă își trage influențele muzica sa, care îmbină cu succes elemente de bossa nova, salsa, jazz și funk. Titlul de muzician îi revine în totalitate, Holland fiind capabil să cânte la chitară, pian, bas, saxofon, orgă, acordeon și multe alte instrumente.

Colaborând cu mai mulți muzicieni din zona soul și jazz, Quantic apreciează cu adevărat și muzica electronică. Poți dansa timp de 2 ore pe ritmurile melodiilor sale, începând cu miezul nopții, la scena Hideout.

Dacă te hotărăști să ții cont de aceste recomandări, sper că am reușit să te îndrum spre câțiva artiști alături de care vei petrece momente minunate. Dar nu uita, Electric Castle este un festival al spontaneității, așa că amintește-ți să te bucuri de clipele de libertate.

Cover - Sursă foto: shutterstock.com
Picture of Tudor Gădălean

Tudor Gădălean

„Cuvintele au o putere magică. Ele pot să scoată la suprafață cele mai puternice emoții și să determine toate acțiunile omului.” – Sigmund Freud

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *