logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Apa cu lămâie dimineața II

1. Beneficii antibacteriene şi antivirale.

Când simţiţi că va paşte o răceală este indicat să stoarceţi imediat câteva picături de lămâie într-o cană cu ceai. Părinţii noştri făceau adesea acest lucru pentru noi, deoarece lămâia ţine gripa la distanţă şi vă apară împotriva durerilor de gât. Studiile efectuate la Universitatea de Stat din Ohio, au demonstrat că mirosul de lămâie nu numai că îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi starea de spirit, dar el este un fruct puternic energizant care protejează organismul împotriva răcelii şi gripei, datorită proprietăţilor sale antimicrobiene. Sucul de lămâie şi uleiul de lămâie au fost legate de scăderea prevalenţei fungice, prevenirea infecţiilor antibacteriene, virale, iar în interior organismul luptă puternic pentru a reduce simptomele de răceală şi gripă.

2. Lămâia îmbunătăţeşte digestia.

Un pahar de apă cu lămâie are capacitatea de a oferi organismului uman un echilibru interior impresionant. De exemplu, lămâia echilibrează acizii de la nivelul stomacului, stimulează eliminarea toxinelor din tractul digestiv şi reduce problemele gastro-intestinale cum ar fi constipaţia, arsurile, balonarea şi indigestia. Studiile arată că sucurile de citrice în combinaţie cu ceaiul verde maximizează proprietăţile antioxidante ale ceaiului verde, stimulând mai mult digestia.

3. Lămâia va oferă o nouă stare de spirit.

Studiile arată că aromele din sucul de lămâie şi uleiul de lămâie  au puternice efecte fizice şi emoţionale pozitive asupra creierului. Mai exact, inhalarea mirosului de lămâie creşte noradrenalină, un neurotransmiţător chimic din creier ce activează o stare de bine, vigilenţa mentală şi capacitatea generală de concentrare. Lămâia este bogată în potasiu şi magneziu, sprijină dezvoltarea creierului şi a nervilor, îmbunătăţeşte capacitatea generală mentală.

4. Lămâia curăţă tractul urinar.

Lămâia este un produs care curăţă în mod natural tractul digestiv. Mai mult, ea are efecte diuretice naturale, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din alte organe din corp. De exemplu, ea previne infecţiile bacteriene de la nivelul rinichilor, uretr şi vezica urinară, fiind indicată în infecţiile de tract urinar. Cercetările arată că apa cu lămâie modifică PH-ul sângelui din tractul urinar, prevenind înmulţirea bacteriilor. Dacă veţi consuma zilnic apă cu lămâie veţi putea menţine sub control sănătatea aparatului urinar prin reducerea bacteriilor din urină şi prin prevenirea atasarii bacteriilor de peretele tractului urinar.

4. Lămâia poate preveni cancerul.

În special coaja de lămâie este bogată în terpene (exemplu D-limonen), substanţe nutritive ce previn cancerul şi care, chiar tratează anumite forme de cancer. În urma unui studiu realizat, s-a constatat că suplimentarea cu această substanţă naturală d-limonen într-un grup de 43 de femei diagnosticate cu cancer, a redus markerii tumorali sau operabili cu aproape 22%. Femeilor le-au fost prescrise 2 grame de limonen, în fiecare zi, pentru o durată între două şi şase săptămâni înainte de intervenţia chirurgicală.

Ştiţi cum va puteţi împrospăta natural respiraţia? Lămâia reprezintă cea mai natură soluţie pentru că elimină bacteriile din zona gurii şi a gingiilor în mod eficient. Este suficient să picuraţi puţină lămâie în apă. Nu frecaţi dintii direct cu lămâie pentru că acidul citric poate deteriora smalţul protector al dinţilor.

Citește și prima parte a articolului

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *