Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți fie cald în anotimpul rece?

Iarna este anotimpul în care organismul nostru pierde cea mai mare canitate de căldură. Din acest motiv, trebuiau să fie găsite câteva soluții pentru oprirea acestui lucru.

Bea ceva cald

Dacă vei bea cea cald, temperatura corpului tău va crește. Trebuie, totuși, să fii destul de îmbrăcat pentru asta. Băutura caldă te va face să transpiri, iar dacă vei permite ca transpirația să se evapore ți se va face mai frig.
P.S. Alcoolul scade temperatura corpului tău.

Apucă-te de gătit

Apartamentul tău nu trebuie să fie unul congelat. Ai câteva soluții, cum ar fi cuptorul. Îl poți folosi să încălzești repede casa ta, plus că vei putea să și mănânci ceva.

Aprinde un foc

Sigur, nu mă refer să faci un foc în mijlocul camerei. Dacă ești norocos și ai șemineu, e cea mai bună soluție. Dacă nu, poți aprinde câteva lumânări care vor încălzi puțin camera.

Stai aproape de cineva

Specialiștii spun că cea mai eficientă să împarți căldura corpului este să stai lipit de o persoană. Îți vei simți și corpul, dar și inima ceva mai caldă.

Fă mișcare

Dacă vei începe să faci exerciții fizice, temperatura corpului tău va crește. Asta pentru că se mărește și ritmul bătăilor inimii, iar sângele circulă mai rapid. Chiar dacă e ziua de pauză, asta nu înseamnă că trebuie să stai ca o sculptură de gheață. Fă o plimbare, urcă niște scări sau fă curat prin casă.

Acoperă-ți capul

Specialiștii au contrazis mamele din întreaga lume. Cea mai mare cantitate de căldură nu se pierde prin cap. Totuși trebuie să le ascultăm și să purtam ceva care să ne acopere părul. Asta pentru că un scalp descoperit nu va face decât să favorizeze răcirea mai rapidă a corpului.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *