Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Tratamente faciale prin aromaterapie

Femeile iubesc tratamentele faciale, datorită beneficiilor aduse pielii. E un mod de a te face frumoasă şi a arăta că îţi pasă de corpul şi tenul tău, dar şi datorită a tot ce presupun ele (ritualul în sine, momentul de răsfăţ, un mod plăcut de a te elibera de stresul acumulat pe parcursul săptămânii). Pe de altă parte, aromaterapia este arta de a folosi uleiuri esenţiale, care ajută la calmarea nervilor şi relaxarea simţurilor într-un sens profund, fiind folosită ca metodă alternativă de terapie şi este foarte recomandat să combini ambele practici pentru un rezultat garantat.

Cum poţi face asta?

Pasul 1 – Mai întâi de toate, trebuie să alegi uleiuri esenţiale în funcţie de tipul de piele. Acest lucru poți să-l faci de acasă sau de la birou cumpărând online de la magazinele specializate cum ar fi vegis, bioportal sau plantum. Dacă ai tenul gras, alege uleiuri esenţiale de portocale, lemongrass, lămâie sau arbore de ceai. Dacă ai tenul uscat, cele mai bune uleiuri esenţiale sunt cele de iasomie, trandafir sau lemn de santal. Pentru pielea normală se recomandă uleiul esenţial de lavandă sau muşeţel.

Pasul 2 – După ce ai ales uleiul sau uleiurile esenţiale care ţi se potrivesc, caută o zonă confortabilă, pune-ţi muzică în surdină, reglează-ţi lumina în aşa mod încât să fie cât mai difuză şi aprinde-ţi câteva lumânări parfumate, pentru un mediu propice. Relaxează-te 15 minute înainte de a începe procesul de înfrumuseţare.

Pasul 3 – Spală-ţi faţa cu un amestec de gel de aloe vera şi ulei de măsline.

Pasul 4 – Fierbe apă şi adaugă câteva picături din uleiul esenţial ales, apoi fă o baie de aburi pentru a-ți deschide porii (maxim 5 minute).

Pasul 5 – Masează-ţi pielea bine cu un scrub uşor abraziv, care să nu zgârie, dar  care să îndepărteze celulele moarte.

Pasul 6 – Tot procesul se termină cu un masaj lung cu crema de faţă folosită în mod normal, în care adaugi câteva picături din uleiul esenţial ales (însă ai grijă, uleiurile esențiale comercializate pe piață pot provoca iritații pe pielea sensibilă).

Beneficiile tratamentelor faciale prin aromaterapie:

1. Costurile sunt reduse (pentru toate produsele nu vei cheltui mai mult de 100 lei) şi produsele pot fi folosite pe durata unui an, cu excepţia cremei de faţă pe care, probabil, o folosești în fiecare zi!

2. Economisești timp fiindcă nu mai trebuie să îți faci programare şi să mergi până la un centru SPA sau un salon de înfrumuseţare!

3. E mult mai comod! Îți poți oferi un moment de răsfăţ la orice oră, în orice zi din săptămână! Ba mai mult, poți să îți inviți şi prietenele pentru o „şedinţă de înfrumuseţare” de grup. Dacă fiecare cumpără câte un ulei esenţial, puteţi să faceţi un mix hrănitor, dar în acelaşi timp o să vă îmbătaţi simţurile cu parfumul lor în timp ce staţi la poveşti în intimitatea casei tale. În plus, să nu uităm că întotdeauna e mai bine când masajul e făcut de altcineva.

4. O dată ce începi tratamentele faciale la domiciliu, vei vedea că o să dezvolţi o dependenţă de acestea şi o să le pui în practică mult mai des. Iar asta e bine pentru tenul, dar şi pentru psihicul tău.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Natasa

Natasa

Nataşa se consideră o femeie puternică, cunoscătoare bună a relaţiilor dintre sexe. Articolele scrise de ea sunt adresate femeilor, în special sfaturi despre relaţii, dragoste şi sex.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *