Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi: 5 nutrienți esențiali fără de care intri în depresie

Pentru a nu ajunge într-o stare depresivă, există câțiva nutrienți de care trebuie să ții cont în alimentația ta. Asta pentru că, pe lângă factorii psihologici ce pot determina apariția depresiei de-a lungul vieții, există și anumite obiceiuri alimentare ce pot crea același efect.

Aceștia sunt o parte dintre nutrienții ce nu ar trebuie să îți lipsească:

1. Acizii grași omega-3

alimente-cu-omega-3_45178383Sursa foto: © Alexpro9500

Rol: buna funcționare a creierului, în special atunci când vorbim despre memorie, capacitatea de concentrare și starea de spirit.

Unde le găsim: somon, sardine, ton, macrou, halibut, hering, nuci românești, avocado, ulei de măsline extravirgin și semințe de in măcinate.

2. Vitamina D

vitamina-d_53261874Sursa foto: © Nadezhda Andriyakhina  

Rol: previne apariția depresiei, tocmai de aceea este recomandată o baie de soare de 10 minute zilnic la venirea sezonului cald. Iarna și toamna când soarele nu își face apariția este indicat să procurați această vitamină din suplimente alimentare.

3. Magneziul

magneziu_64024339Sursa foto: © Przemyslaw Ceglarek

Rol: lipsa magneziul expune corpul la stres și depresie. Cafeaua, alcoolul, excesul de sare și zahăr duc la scăderea magneziului din organism.

Unde îl găsim: verdețuri, alge marine, fasoale boabe, năut, linte, mazăre, avocado, banane, pește, semințe de dovleac. Se pot lua și suplimente alimentare, la recomandarea medicului.

4. Magneziul din complexul B

vitamina-b-6_66121799

Sursa foto:  © Tatjana Baibakova

Rol: B6 și B12 au multiple beneficii pentru sănătate, iar atunci când lipsesc se instalează starea de depresie, deoarece ele au un puternic impact asupra sănătății mintale.

Unde le găsim: B12: carne, pește, ouă, lapte, fructe de mare și B6: carne de pasăre, fructe de mare, banane și verdețuri.

5. Acid folic

portocale-rosii_58635285

Sursa foto: © Tolikoffphotography

Rol: Studiile au arătat că multe persoane care suferă de depresie reacționează mai bine la tratamentele cu antidepresive dacă au un nivel ridicat al acidului folic în corp.

Unde îl găsim: verdețurile, fasolea boabe, năutul, lintea, mazărea, lintea, citricile și sucurile de citrice.

Chiar dacă nu puteți să includeți în alimentația zilnică toate aceste alimente, puteți să alternați zilele în care consumați un anumit aliment.

Tineți cont de aceste recomandări, mai ales că astenia de primăvară este asociată cu stări de oboseală și depresie.

Mai multe sfaturi și recomandări puteți citi aici: Recomandări de dimineață

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *