Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ai cumva prea mult timp liber la servici?

Indiferent de jobul pe care îl prestezi zi de zi sau de programul tău de lucru, cu siguranță apar din când în când momente de respiro în timpul serviciului. Sunt acele momente în care realizezi că ți-ai terminat treaba pe ziua respectivă, dar mai este încă suficient timp până la sfârșitul programului, motiv pentru care nu poți pleca pur și simplu acasă. Ce faci când asemenea momente apar în rutina profesională, așadar?

Pentru mulți oameni, lipsa de responsabilități și task-uri la servici este o binecuvântare. Ei găsesc în aceste pauze timpul necesar relaxării sau răsfoirii internetului.  Pentru alții însă nu este un lucru foarte convenabil, mai ales dacă se întâmplă foarte des. Se poate instala sentimentul de vinovăție datorită faptului că munca pe care o prestezi nu se ridică la nivelul așteptărilor angajatorului sau la nivelul tău salarial.

Iată mai jos câteva lucruri pe care le poți face în asemenea situații:

Ajută-ți colegii

Tot timpul există cineva care nu reușește să ducă la bun sfârșit toate task-urile pe care le are, ocazie perfectă pentru tine să mai înscrii niște puncte în relația cu respectivul coleg. Ajută-l și cu siguranță te va aprecia și îți va întoarce favoarea într-un fel sau altul.

Rezolvă task-uri viitoare

Știi că te așteaptă un proiect peste câteva săptămâni de care nu te-ai apucat încă? Dacă rămâi fără lucruri de făcut în prezent, apucă-te să lucrezi la proiecte viitoare. Vei reuși să aduni mai multe informații, să te gândești mai bine la ce ai de făcut și să duci sarcina la îndeplinire în cel mai corect mod posibil.

Citește lucruri de interes pentru domeniul tău

În ziua de azi nimeni nu poate fi supracalificat pentru un job. Cum lucrurile se află într-o continuă schimbare, mereu apar informații noi care te pot ajuta la jobul tău zilnic. Profită de pauze pentru a le asimila.

Cere mai multe responsabilități

Discută cu superiorul direct și explică-i faptul că responsabilitățile tale actuale sunt suficiente, lăsându-ți loc pentru altele. Interesul tău cu siguranță va da bine în ochii șefului și acesta te va aprecia mai mult. Nu cere însă mai mult decât poți duce, pentru a nu dezamăgi ulterior.

Vezi și care sunt cele mai bune metode pentru gestionarea timpului după 20 de ani.

foto

Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *