Search
Generic filters
Exact matches only

Ce poți face cu ultimele zile de concediu de anul trecut

concediu iarna

Mulți dintre noi, ne-am bucurat din plin de vară și am călătorit. Un concediu lung într-o destinație de vis este potrivit pentru fiecare, mai ales când ne gândim la el încă de la începutul anului. Fie că este vorba de munte sau mare, trebuie să uităm complet de stresul cotidian și să ne relaxăm, astfel întoarcerea la job ne va părea mai ușoară. Niciodată nu strică să luăm o pauză de la muncă pentru a ne reîncărca bateriile și a fi în formă. Cu siguranță că, există persoane care, din diverse motive, mai au la dispoziție zile de concediu, preferând să se relaxeze iarna.

Dacă ți-au mai rămas câteva zile de concediu de anul trecut, îți sugerăm să iei o pauză și să te relaxezi. Iată câteva destinații pe care ți le recomandăm la început de an.

  1. Castelul Bran: este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România. Inițial fusese o cetate, care a fost construită în perioada 1211-1377, ulterior transformându-se în castel în anul 1920. Zona se bucură și de alte obiective turistice precum: Muzeul Național Bran, Muzeul Satului Brănean, Schitul Bran, Capela Reginei Maria, Moara Dracilor, Fata Frumoasa, Vârful Omu, Cascada Urlătoarea și Pârtia Zănoaga.
  1. Azuga, Valea Prahovei: stațiunea Azuga este deosebită și merită vizitată pentru a te putea bucura de culorile și frumusețea peisajelor. Este o zonă ideală pentru relaxare și recreere. Dacă ajungi aici, trebuie neapărat să încercați o plimbare cu ATV-urile și să vă dați cu schiurile.
  1. Castelul Peleș: este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Acesta a fost construit în secolul XIX de către regele Carol I. Sinaia se bucură și de alte obiective deosebite la care trebuie să ajungi: Muzeul Orașului Sinaia, Cazinoul din Sinaia, Casa Memorială „George Enescu”, Gările Regale și Muzeul de Trenulețe Sinaia.
  1. Cetatea Alba Carolina: odată cu împlinirea unui secol de la Marea Unire, au loc diverse activități care celebrează această sărbătoare. Prilej ideal de a vizita Cetatea Alba Carolina, una dintre cele mai reprezentative fortărețe din România.
  1. Mănăstirea Voroneț: ridicată în anul 1488, în doar 3 luni și 3 săptămâni, este una dintre cele mai valoroase biserici construite de Ștefan cel Mare. Aceasta mai este cunoscută și pentru deosebita culoare cu care este pictată – Albastru de Voroneț – un amestec ce are la bază mineralul azurit. Și dacă tot ajungi în zona Bucovinei, să vizitezi și: Muzeul Obiceiurilor Populare, Mina de Sare Cacica, Muzeului Oului Vama, Mănăstirea Moldovița și Mănăstirea Sucevița.
  1. Salina Turda: situată în apropierea orașului Cluj-Napoca, este un adevărat muzeu de istorie a mineralelor în sare. Este un loc perfect de vizitat care aduce beneficii sănătății. În zonă se mai pot vizita Cheile Turzii care sunt foarte aproape de Salină și care întâmpină pe toată lumea cu aerul lor curat și priveliștea încântătoare.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *