Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să scrii o carte în timpul liber

Cum sa scrii o carte

Ne place să credem că noi, aici la bunadimineata.ro, știm câte ceva despre pasiunea scrisului. Dacă te pasionează și pe tine scrisul și nu ai reușit să-ți construiești o carieră în domeniu, ai putea să iei în calcul redactarea unei cărți. Subiectul e mai puțin relevant. Ceea ce contează e disciplina de care poți da dovadă și lucrurile pe care le poți face ca să îți îndeplinești acest scop.

Iată câteva sfaturi care s-ar putea să-ți fie de ajutor:

1 .Exersează

La fel ca orice alt talent, abilitățile tale de a scrie se vor pierde dacă nu le scuturi din când în când de praf. Scoate din sertarul minții ideile și așterne-le pe hârtie (sau în Word) cât mai des.

2. Stabilește-ți ideile

Definește-ți clar subiectul cărții pentru a știi despre ce vrei să scrii. Notează-ți ideile și întâmplările principale și fă-ți ordine în gânduri pentru a nu te încurca pe parcurs.

3. Crează-ți personajele

Construiește-ți personajele cât mai detaliat, de la modul în care arată până la trăsăturile lor. De preferat este să le asociezi cu persoane pe care le cunoști, pentru a-ți fi mai ușor să te raportezi la ele și să le anticipezi acțiunile.

4. Stabilește-ți locația

Asigură-te că știi totul despre locul unde va avea loc acțiunea. Dacă este o locație reală, documentează-te foarte bine. Dacă este una fictivă, construiește-o în cele mai mici amănunte.

5. Caută inspirația

Deseori scriitorii suferă de blocaje. Acestea pot fi înlăturate prin lăsarea minții să zburde liberă în timp ce faci alte activități plăcute: desen, sport, gătit etc. Niciodată nu știi de unde sar ideile.

6. Imaginează-te în acțiune

Este important ca tu să te poți vizualiza în mijlocul personajelor tale. Vei reuși să simți trăirile lor, să le anticipezi nevoile, acțiunile, să le înțelegi greutățile și obstacolele pe care le întâmpină.

7. Citește

Un scriitor bun este totodată și un cititor avid. Cele două nu se exclud, ci se completează. Citind îți lărgești orizontul, îți îmbogățești vocabularul și găsești inspirație. Fiecare scriitor mare are un model spre care se uită și care îl inspiră.

Citește și despre cum îți poți motiva copilul să facă sport în timpul liber.

foto

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!