Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun, cel mai fericit moment al zilei

Dacă sunteți o persoană căreia nu îi place să se trezească dimineață s-ar putea să nu credeți, dar ora de la micul dejun este cel mai fericit moment al zilei.

Un studiu având la bază mai mult de jumătate de miliard de mesaje de pe Twitter a arătat că oamenii din întreaga lume se trezesc cu o stare de spirit bună, dar devin din ce în ce mai morocănoși de la o oră la alta pe parcursul zilei.

Cu toate acestea seara este un moment mai vesel

Cercetătorii de la Universitatea Cornell au utilizat o metodă inedită pentru acest studiu. Practic ei au analizat frecvența cuvintelor legate de fericire care apar în postările de pe rețeaua de socializare Twitter. Studiul a arătat de asemenea că oamenii sunt mai fericiți în weekend.

Lucrul acesta sugerează faptul că stresul și munca sunt factori care ne influențează să fim mai nefericiți în timpul săptămânii. În interpretarea rezultatelor, cercetătorii cred că ritmurile naturale de somn ale corpului nostru reprezintă un factor important. Astfel, deși suntem mai fericiți în weekend, tindem să fim mai entuziasmați în partea a doua a dimineții, probabil pentru că ne trezim mai târziu.

Cercetătorul profesor Michael Macy a declarat că, potrivit rezultatelor studiului, oamenii sunt mai fericiți în timpul micului dejun. După aceea ei încep să își piardă din entuziasm pe măsură ce trece ziua. Profesorul crede că ziua începe mai fericită pentru că oamenii sunt odihniți după o noapte de somn, iar faptul că în weekend suntem mai fericiți decât în timpul săptămânii se datorează faptului că ne trezim natural, fără ca somnul nostru să fie întrerupt de alarma ceasului deșteptător.

Nevoia de somn poate fi o explicație pentru care pe măsură ce se derulează ziua folosim cuvinte cu conotație din ce în ce mai negativă. Pentru a analiza 509 milioane de postări de pe Twitter din 84 de țări diferite, profesorul Macy a folosit o rețea de echipamente IT performante.

El a verificat de cate ori apăreau cuvinte ca “fantastic”, “incredibil”, “ilar” si alte cuvinte care descriu o stare de spirit pozitivă in postările oamenilor de pe Twitter pe parcursul unei zile si a comparat frecvența acestor cuvinte cu frecvența cuvintelor ce descriu tristețe, furie, rușine etc.

Rezultatele studiului au fost asemănătoare indiferent de țara, cultură și religie. În Emiratele Arabe, cum weekendul este vineri și sâmbătă, acestea au fost cele mai fericite zile din săptămână.

Citește și despre gătitul în timpul liber

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *