Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
județul Argeș
județul Argeș

10 cele mai frumoase locuri din judetul Argeș

Județul Argeș este situat în sudul României, iar orașul de reședință al acestuia este Pitești. Este învecinat cu județele Sibiu, Brașov, Dâmbovița, Teleorman, Olt și Vâlcea. Este delimitat la nord de munții Făgăraș și oferă câteva locuri extraordinar de frumoase, care merită vizitate. Îți prezint cele mai frumoase dintre acestea, iar dacă vrei să le vizitezi, interesează-te de unitățile de cazare din județ.

1. Mănăstirea Curtea de Argeș

manastirea-curtea-de-arges_24339540

Sursă foto: © Cristi111

Una dintre celebrele monumente istorice din România, Mănăstirea Curtea de Argeș este cunoscută în special datorită legendei meșterului Manole, care a fost nevoit să își zidească soția (Ana) în construcție pentru că în mod inexplicabil, ce era construit ziua, se dărâma noaptea. Mănăstirea a fost construită între anii 1512-1517 din ordinul voievodului Neagoe Basarab. Biserica a fost restaurată în 1875 de către arhitectul Lecomte du Noüy, după ce în anii 1866 și 1867 au avut loc incendii care au distrus o mare parte din complexul monastic.

2. Lacul și barajul Vidraru

barajul-vidraru_69198392

Sursă foto: © Tupungato

Construit între 1960–1965, barajul Vidraru a avut nevoie de excavarea a peste 1,7 milioane de metri cub de rocă, pentru realizarea tunelurilor și a barajului în sine. Are o înălțime de 166 m și se întinde pe 306 m. Lacul de acumulare Vidraru măsoară 155 m în cel mai adânc punct al său. În mod normal, uzina hidroelectrică Vidraru produce în jur de 400 Gwh anual. Ca turist, vei putea să admiri un peisaj care-ți taie respirația, dar vei putea face și bungee jumping, dacă vrei bineînțeles.

3. Mânăstirea Corbii de Piatră

manastirea-corbii-de-piatra_48953933

Sursă foto: © Marius Godoi

Mănăstirea ortodoxă este situată în satul Jgheaburi din județul Argeș și este spectaculoasă pentru că biserica mănăstirii este săpată în stâncă de gresie. Prima atestare documentată a bisericii din stâncă este din 1512, însă se crede că aceasta a existat înainte de această dată. În 1897, în timpul slujbei de Înviere, peretele vestic al naosului s-a surpat, însă nimeni nu a fost rănit. Credincioșii au adus atunci meșteri italieni să refacă peretele. Biserica este un monument și datorită picturilor rupestre din interior, care indică o tradiție bizantină din secolul XIV.

4. Transfăgărășan

transfagarasanul_45011883

Sursă foto: © Dziewul

Drumul pornește din comuna Bascov, județul Argeș și se întinde pe o lungime de 115 km, printre munții Făgăraș, până se intersectează cu DN1 între Sibiu și Brașov. Dacă alegi să călătorești pe acest drum, trebuie să știi că nu este deschis iarna. Transfăgărășanul este construit pe un teren montan, așa că ai ocazia să vezi peisaje incredibile. Nu degeaba i se spune cel mai spectaculos drum din România. Drumul trece pe lângă lacul de acumulare și barajul Vidraru și are un traseu cu multe serpentine și altitudini de până la 2.042 m. Tot de pe Transfăgărășan, poți vizita și lacul glaciar Bâlea, din munții Făgăraș.

5. Avenul din Grind

avenul grindului

Sursă foto: Ziare.com

Avenul este defapt o peșteră dezvoltată vertical și este aflat în apropierea orașului Câmpulung, în Masivul Piatra Craiului și este unul dintre cele mai adânci goluri subterane din România. Este o rezervație naturală speologică, și are o adâncime de 540 m. Fiind deosebit de periculos, datorită adâncimii, nu se recomandă vizitarea acestuia decât echipelor foarte bine antrenate și echipate corespunzător.

6. Cascada Capra

cascada capra

Sursă foto: Asociația Turistică Transfăgărășan (ATT)

Așezată pe versantul sudic al munților Făgăraș, Cascada Capra are o înălțime de 35 m și poate fi vizitată de pe Transfăgărășan. Este situată între Bâlea Lac și Cabana Capra. Cascada se revarsă din lacul cu același nume și din cauza debitului mare, aceasta nu îngheață decât în iernile foarte geroase.

7. Vârful Moldoveanu

varful-moldoveanu_26327143

Sursă foto: © Jovan Jaric

Vârful Moldoveanu este cel mai înalt vârf muntos din România și are o înălțime de 2544 m. Face parte din lanțul munților Făgăraș și spre deosebire de alte vârfuri muntoase din Făgăraș, acesta poate fi văzut doar din aer sau de pe creasta Făgărașului, pentru că este înconjurat de alte vârfuri, toate cu peste 2.400 m altitudine. Dacă poposești pe Transfăgărășan, pe lângă Bâlea Lac, poți porni într-un traseu la pas, spre Vârful Moldoveanu și vei fi încântat de o priveliște incredibilă.

8. Peștera Dâmbovicioara

pestera-dambovicioara_33099988

Sursă foto: © Marian Mocanu

Peștera s-a format datorită apelor din pârâul cu același nume, care au săpat în stâncile de calcar. Este situată pe Valea Dâmbovicioara în Masivul Piatra Craiului. Pârâul care a format peștera, are acum altă albie, așadar peștera este una uscată. Temperatura din peșteră este cuprinsă între 10-15 grade. Peștera este un loc foarte vizitat de către turiști, datorită faptului că este amenajată corespunzător.

9. Lacul Călțun

lacul-graciar-caltun_14340379

Sursă foto: © Danielslave

Lacul glaciar este situat la limita dintre județele Argeș și Sibiu și la baza Vârfului Călțun. Altitudinea la care este situat lacul este de 2.135 m, iar acesta se întinde pe o suprafață de 7.751 metri pătrați. Ca să ajungi la lac trebuie să urmezi traseul cu cruce albastră.

10. Culoarul Rucăr-Bran

culoarul-rucar-bran_55148033

Sursă foto: © Glacyer

Pornind din Câmpulung, județul Argeș pe DN73, puteți ajunge la Culoarul Rucăr-Bran, un culoar tectonic ce desparte Masivul Piatra Craiului de Grupa Munților Bucegi. Este o zonă bogată în relief bine definit, cu avene, chei, abrupturi calcaroase și circulație carstică.

Județul Argeș este o destinație perfectă pentru turiștii care iubesc muntele, natura și mersul pe jos, însă are și zone pentru cei care nu sunt atât de încântați de mersul pe jos.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Un răspuns

  1. Avenul din Grind este pe raza judetului Brasov, cu care judetul Arges imparte masivul Piatra Craiului. Inclusiv traseul pana la aven se face practic legat de refugiul Grind, care tot in partea de judet Brasov este. E drept ca e extrem de aproape de limita judetelor, daca ma inseala topografia atunci e vina hartii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *