Search
Generic filters
Exact matches only

Transfăgărașanul, inclus într-un top al vacanțelor pe patru roți din Europa

Celebra șosea românească Transfăgărășan, ce leagă regiunile istorice Muntenia și Transilvania, a fost inclusă într-un „Top 10 al vacanțelor ideale pe patru roți în Europa”, realizat de publicația britanică The Telegraph.

Cunoscuta șosea șerpuită, care traversează de la nord la sud Munții Făgăraș, apare pe locul nouă în clasamentul european al celor mai spectaculoase vacanțe pe patru roți, alături de circuite celebre din Austria, Irlanda, Norvegia sau Scoția.

Articolul prezintă istoria drumului, localitățile de pornire, lungimea traseului, dar și perioada ideală din an în care se recomandă călătoria.

Drumul reprezintă creația liderului comunist român Nicolae Ceaușescu, care a vrut să se asigure că, în cazul unei invazii sovietice, în România există un drum rapid de scăpare prin trecătorile strategice (și pitorești) ale Carpaților Meridionali (nu că drumul ar fi fost folosit vreodată în acest scop)”, se arată în descrierea făcută de redactorii britanici.

De asemenea, pe lângă traseul propriu-zis al Transfăgărășanului, publicația britanică le recomandă turiștilor care ajung aici, să viziteze și frumoasele orașe transilvănene Sibiu, Brașov și Sighișoara, dar și lacul glaciar Bâlea.

Oprește-te la lacul glaciar Bâlea pentru a lua prânzul, ca parte din itinerariul spre minunatele orașe transilvănene Sibiu, Brașov și Sighișoara”, recomandă redactorii publicației The Telegraph.

Transfăgărășanul este una dintre cele mai lungi și cele mai spectaculoase șosele montane din țara noastră. Drumul se întinde pe o lungime de 92 de kilometri, pe teritoriile județelor Argeș și Sibiu, și traversează, de la sud spre nord, Munții Făgăraș. Din cauza faptului că șoseaua se află la o altitudine de peste 2.000 de metri, o parte din Transfăgărășan este deschis doar câteva luni pe an, din iunie până în noiembrie.

Printre cele mai cunoscute obiective turistice care pot fi vizitate de-a lungul șoselei se află lacul și barajul Vidraru, valea râului Capra, Cascada Capra, Rezervația Naturală „Golul Alpin al Munților Făgăraș” și Rezervația Naturală „Golul alpin Bâlea” (ce include lacul glaciar și cascada Bâlea).

Top 10 vacanțe pe patru roți în Europa

1. Grossglockner Hochalpenstrasse, Austria

Grossglockner-Hochalpenstrasse-Austria_59174373Sursa: Kewuwu

2. Verdon Gorge circuit, Franța

Verdon-Gorge-circuit-Franta_42382452Sursa: Itardiusz

3. Romantische Strasse, Germania

Romantische-Strasse-germania_24896123Sursa: Hiro1775

4. Route one, Irlanda

Route-one-Iceland_20245005Sursa: Andrewro

5. The Military Road, Isle of Wight

The-Military-Road-Isle-of-Wight_24095999Sursa: Jason Salmon

6. Ring of Kerry, Irlanda

Ring of Kerry, Ireland_4079268Sursa: Joseph Gough

7. Spoleto to Norcia and the Monti Sibillini loop, Italia

Spoleto to Norcia and the Monti Sibillini loop, ItalySursa: The Telegraph

8. Trollstigen, Norvegia

Trollstigen, Norvegia_43938870Sursa: Kjersti Joergensen

9. Transfăgărașan, România

transfagarasan-romania_20394267Sursa: Horia Vlad Bogdan

10. North Coast 500, Scoția (Marea Britanie)

North-Coast-500-Scotland--009Sursa: The Guardian

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *