logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 mâncăruri pe care trebuie să le mănânci în Spania

Dacă anul acesta ai în plan un concediu pe meleaguri spaniole, trebuie să încerci câteva dintre cele mai faimoase și delicioase mâncăruri din bucătăria tradițională! Te asigur că vei avea parte de o experiență culinară inedită. Iată topul meu cu 10 dintre cele mai bune feluri de mâncare spaniole.

Gazpacho

supa-gazpacho_24489747

Sursă foto: © Svetlana Kolpakova

Supa Gazpacho este o specialitate tradițională din zona Andaluziei care se prepară din roșii, castraveți, ardei și ceapă, pisate până au o consistență cremoasă. Este o supă care se consumă rece, alături de crutoane, jamon, sau alte legume. Supa se consumă de obicei vara, ca mod de răcorire la prânz sau cină. În fiecare an, în luna August, într-un orășel mic de lângă Malaga, Alfarnatejo, se organizează un festival de gazpacho în care turiști sunt invitați să guste adevăratul gazpacho andaluzian.

Jamon

jamon-iberic_48672340

Sursă foto: © Alexpro9500

Dacă tot am menționat că gazpacho se poate mânca cu jamon, nu pot să nu îți recomand jamonul spaniol. Peste tot în Spania vei găsi piciorul/pulpa de porc afumată și uscată, agățată în cârlige. Spaniolii consumă jamon în orice moment al zilei, punându-l în tortillas dimineața, sau în tapas seara. Cele mai cunoscute sortimente de jamon sunt Jamon Serrano și Jamon Iberico.

Chorizo

chorizo_12350975

Sursă foto: © Christopher Elwell

O altă delicatesă spaniolă pe care nu trebuie să o ratezi este chorizo, un soi de cârnaț de porc cu mult usturoi și pimenton (paprica afumată spaniolă). Poate fi servit crud ca tapas sau încorporat în diverse feluri de mâncare și este delicios.

Paella

paella_3557975

Sursă foto: © Glesik

Probabil cel mai cunoscut preparat spaniol, paella este făcută din orez, legume și diferite tipuri de carne sau fructe de mare (scoici, creveți etc.) O versiune mai neobișnuită a acestui fel de mâncare este paella negra, care e preparată cu orez și cerneală de caracatiță. Paella poate fi consumată la prânz sau cină.

Tortilla spaniolă

tortilla-spaniola_26061742

Sursă foto:  © Carlos Romero Oreja

Tortilla este varianta spaniolă a omletei. De obicei se mănâncă la micul dejun și conține ouă, ceapă, cartofi pe lângă care se poate adăuga jamon, brânză sau alte legume.

Crema Catalană

crema-catalana_42110573

Sursă foto: © Ppy2010ha

Dacă ajungi în Barcelona, nu poți pleca fără să încerci crema catalană. E un fel de amestec între budincă și cremă de zahăr ars, fiind un desert asemănător celui franțuzesc (creme brulee). Diferența o face toppingul de scorțișoară și gustul de lămâie infuzat în cremă. Pe lângă asta, este un desert care se consumă rece, față de creme brulee, care se consumă cald.

Tapas

tapas_30529033

Sursă foto: © Pathastings

Dacă e ceva ce știu spaniolii să facă, e să se distreze și să împartă mâncare! Tapas sunt mici gustări pe care spaniolii le consumă de obicei seara în compania unui pahar de vin. Există nenumărate sortimente de tapas și variază de la o felie de pâine baghetă și o feliuță de jamon până la aperitive mai complicate.

Sangria

sangria_30169982

Sursă foto: © Sofiaworld

Nu poți pleca din Spania fără să guști o sangria autentică și să bei un vin de Rioja. Sangria se poate consuma în Spania aproape la orice oră și poate conține alcool într-o concentrație mai mică sau mai mare. Ai grijă doar să nu te lași păcălit de culoarea frumoasă și fructele din interior. Aceasta este totuși o băutură alcoolică și te poate ameți foarte ușor.

Huevos Rotos

huevos-rotos_66728628

Sursă foto: © Quintanilla

În traducere liberă ouă rupte, preparatul e compus de fapt din jamon, cartofi prăjiți și ouă ochi făcute moale. Se mănâncă cel mai des la prânz și e găsit în aproape orice restaurant.

Churros con chocolate

churros-con-chocolate_36337014

Sursă foto: © Juan Moyano

Făcute dintr-un aluat asemănător cu cel de gogoașă și prăjite în ulei, aceste bețe numite churros sunt delicioase alături de un sos de ciocolată sau scufundate în ciocolată caldă. E deşertul perfect într-o după-amiază caldă dacă le alături unei cupe de înghețată de ciocolată.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.