Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

15 curiozități despre Grecia

Grecia a fost dintotdeauna un stat cunoscut pentru frumusețile sale și pentru numeroasele personalități care s-au născut aici, fie că vorbim de zei, fie de oameni. Zeus, Jocurile Olimpice, Atena, limba greacă și uleiul de măsline sunt deja foarte cunsocute în lumea întreagă ca fiind originale din Grecia, însă pe lângă acestea există curiozități pe care care nu toată lumea le știe, iar cele câteva mii de ani de când există această țară a lăsat loc numeroaselor descoperiri, invenții și povești uimitoare. Și ce metodă mai bună ar fi ca să le descoperi pe toate, dacă nu să prinzi cea mai bună ofertă de vacanță pentru această vară? Caută oferte Grecia 2016 și sigur vei găsi ceea ce îți dorești.

1. Grecia are o populație de aproximativ 11 milioane de locuitori. Numărul turiștilor care vizitează an de an Elada se ridică la aproximativ 16,5 milioane, fiind una dintre puținele țări ale lumii care are mai mulți turiști decât locuitori.

2. Unul dintre avantajele majore ale poziționării în sudul Europei îl reprezintă numărul de zile însorite într-un an, care se ridică la nu mai puțin de 250. Nu degeaba este atât de vizitat.

3. Dacă crezi că e ușor să alegi o insulă unde să îți petreci vacanța, mai gândește-te încă o dată. Grecia are peste 3000 de insule și insulițe care îi aparțin. Pentru a-ți ușura munca, îți spun că doar 130 sunt locuite, restul rămân pentru explorare.

4. Ești pasionat de dansuri? Atunci Grecia este țara perfectă unde să practici această artă. Are peste 4000 de dansuri tradiționale, numai bune de învățat.

5. Poate nu vrei să crezi, dar limba greacă este cea mai veche limbă încă folosită și în prezent, potrivit arheologilor. Este vorbită de peste 5000 de ani și a influențat numeroase limbi precum engleza, spaniola sau limbile romanice.

6. Brânza feta, uleiul de măsline, iaurtul, marmura și bureții de mare – toate acestea au fost descoperite în Grecia.

7. Românilor le place să își celebreze ziua de naștere, în schimb, grecii preferă oricând să petreacă cu ocazia zilei numelui.

8. Cu o istorie atât de bogată și îndelungată, nici nu e de mirare că Grecia are cele mai multe muzee de arheologie. Cel mai important edificiu de acest gen este Muzeul Acropolis, care se află lângă Parthenon.

9. Chiar dacă toată lumea vorbește despre Grecia, cu adevărat numele țării este Republica Elenă, sau cum îi mai spun grecii Hellas sau Ellada.

10. Măslinul are o istorie foarte mitologică. Se spune că Poseidon și Athena s-au înțeles ca cel care oferă cel mai bun cadou orașului va deveni gardianul acestuia. Chiar dacă Poseidon a oferit darul apei, Athena a oferit o ramură de măslin, considerat de ceilalți zei ca fiind mult mai valoroasă.

11. Dacă te aștepți să poți naviga pe râurile grecești, trebuie să renunți la idee. Grecia nu are nici un râu navigabil, deoarece 80% din suprafața țării este teren montan.

12. Grecia este țara unde au luat naștere Jocurile Olimpice, democrația, literatura vestică, numeroase principii matematice și multe altele.

13. Una dintre cele mai interesante aspecte ale Greciei este designul caselor. Majoritatea au ușile, geamurile și mobilierul vopsite în albastru, deoarece se zice că această culoare alungă spiritele rele.

14. Nu e nici un secret faptul că Jocurile Olimpice au fost organizate pentru prima dată în Grecia, însă nu toată lumea știe că primul olimpic a fost un bucătar grec care a câștigat proba de sprint.

15. Și nu în ultimul rând, să le mulțumim grecilor pentru amenajarea primei groape de gunoi, în anul 500 Î.e.n.

Dacă vrei să vizitezi Grecia, îți recomandăm 10 mâncăruri pe care trebuie să le încerci ca să descoperi specificul grecesc.

 

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *