logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Alsacia, o destinație perfectă pentru toamnă

alsacia

Aflată la granița de est cu Germania, Alsacia rămâne una dintre cele mai fascinante destinații turistice din Franța pe timp de toamnă. Aceasta te va cuceri încă de la primul pas, prin orașele impresionante precum Strasbourg și Colmar, prin satele pitorești îmbrăcate în culori calde, prin renumitele vinuri alsaciene dar și prin castelele care veghează de pe dealurile singuratice.

5 atracții pe care nu trebuie să le ratezi în Alsacia

Strasbourg

strasbourg

Sursa foto: © Xantana

Aflat la granița dintre cele două țări, Germania și Franța, Strasbourg unul dintre cele mai frumoase și colorate orașe ale Franței, se remarcă prin arhitectură, cultură, gastronomie și vinuri de cea mai bună calitate. Centrul istoric abundă în muzee, palate și catedrale, fiind și primul oraș din Franța inclus pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO. O plimbare la pas este tot ce aveți nevoie pentru a putea admira frumusețile acestui oraș medieval.

Colmar

colmar

Sursa foto:  © Sergey Dzyuba

Colmar, oraș de poveste, te va surpinde prin clădirile pastelate și florile viu colorate care se răsfață la fereste, fiind și unul dintre cele mai pitorești orașe din Alsacia. Datorită multitudinii de terase și restaurante, vă puteți bucura de soarele călduț de toamnă în timp de savurați “Choucroute” (rețetă veche alsaciană pe bază de varză acră) și degustați unul dintre renumitele vinuri din regiune.

Satul Riquewihr

riquewihr

Sursa foto: © Apn68140

Încunjurat de dealuri cu viță de vie și castele medievale, acesta este locul perfect în care să evadezi din cotidian și să te bucuri de natură. Priveliști minunate îți încântă sufletul, culorile vii ale caselor și decorațiunile alese cu grijă te îndeamnă la visare, iar magazinele cu suveniruri și dulciuri îți fac cu ochiul la orice pas.

Drumul vinului

drumul vinului alsacia

Sursa foto: © Vitaly Titov & Maria Sidelnikova

Dacă ești pasionat de vinuri sau doar vrei să descoperi cele mai frumoase crame din Alsacia, nu trebuie să ratezi acest traseu. Pe parcursul celor 170 de km vei descoperi peste 100 de sate tradiționale, vei putea degusta sute de vinuri, vei învăța despre arta vinului și ce înseamnă aceasta pentru poporul francez și vei putea admira masivele creste ale Munților Vosgi.

Munții Vosgi

muntii-vosgi

Sursa foto: © Patrice Correia

Munții Vosgi acoperă o bună parte din teritoriul Alsaciei, iar un traseu de costă este alegerea ideală pentru a admira grandoarea acestora precum și satele și orașele care se lasă descoperite pe măsură de avansați spre culmi.

În concluzie, Alsacia este o destinație perfectă pentru a te relaxa și a degusta un pahar de vin, învăluit de căldura și culorile toamnei!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *