Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
weekend bucuresti
weekend bucuresti

Weekend de poveste lângă București

Uneori, când auzim de București ne imaginăm un oraș aglomerat, zgomotos, nicidecum locul ideal pentru un weekend în care să ne relaxăm. În ciuda aparențelor, există locuri deosebit de frumoase care merită vizitate și care te pot ajuta să-ți încarci bateriile.

  1. Edenland

Edenland este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri de aventură din România, situat la doar 20 de minute distanță de București. Aici găsești una dintre cele mai apreciate atracții din aer liber pe care cei mici, și nu numai, o îndrăgesc: căsuțele din copaci. Alte activități care se pot practica sunt: trasee în natură, echitație, paintball sau vizitarea fermei de animale.

  1. Tărâmul Zmeilor

Dacă ești pasionat de echitație, locul ideal unde poți să-ți exersezi hobby-ul este Tărâmul Zmeilor. Situat în apropierea capitalei, acesta oferă oportunitatea iubitorilor de cai să-și petreacă timpul cu minunatele animale. Dacă cunoști deja tainele echitației, poți să te bucuri de câteva ore în compania cailor. În cazul în care vrei să înveți pentru prima oară tainele acestuia sport, aici există instructori specializați care, în mai puțin de o oră, te pot învăța să călărești. Este un loc ideal pentru cei mici deoarece aceștia pot interacționa cu caii și se pot bucura alături de aceștia.

  1. Domeniul Știrbei, Buftea

Este unul dintre cele mai mari centre de evenimente din București, având o suprafață totală de 240.000 mp. Situat la o distanță relativ redusă de zona centru-nord, el ascunde obiective turistice deosebite, precum: Palatul Știrbei, Turnul de apă, Capela Știrbei, construită în 1859, și domeniul propriu-zis, devenit monument istoric.

  1. Parcul Natural Comana

Situat doar la câțiva km de București, Parcul Natural Comana este locul ideal pentru relaxare. În cadrul acestuia se pot realiza activități precum: trasee prin pădure, ideale pentru toate vârstele, cu grad diferit de dificultate, plimbări cu barca, dar și zbor cu motoparapanta.

  1. Lacul și Pădurea Snagov

La aproximativ 40 de km de București se află Lacul și Pădurea Snagov, doza de relaxare după o săptămână aglomerată. Lacul are o suprafață de peste 600 de hectare, se întinde aproximativ pe 16 km lungime, iar adâncimea maximă a acestuia ajunge până la 9 metri. În ceea ce privește pădurea, aceasta găzduiește nenumărate specii de animale precum: pițigoii, cintezoii, turturelele, porumbeii sălbatici, privighetorile, dar și fazani, căprioare, pisici sălbatice și cerbi lopătari.

  1. Artha Park

În apropierea capitalei se află și Satul Artha Park, care cuprinde 7 ha de spații deschise, dar și zone acoperite care pot găzdui cu succes diferite evenimente de recreere.

  1. Accacia Village

Dacă simți nevoia să te deconectezi total de la agitația urbană, Accacia Village este locul ideal pentru tine. Cu activități diverse precum: sală de jocuri, terenuri de sport, minigolf, piscină sau multe altele, te poți relaxa complet și te poți pregăti pentru o nouă săptămână plină.

E timpul să iei o pauză, să te relaxezi și să-ți încarci bateriile pentru o nouă săptămână. Îți lăsăm o listă și cu ce poți ajunge în aceste locații deosebite:

  • Mașină personală (dacă dispui de una);
  • Rent a car: dacă ești din București găsești aici, însă poți închiria o mașină chiar dacă vii și din alte județe (exemplu Sibiu), mai multe detalii regăsești pe site;
  • Tren (județele apropiate, însă vei avea nevoie de o mașină pentru a ajunge în unele locații).

Să ne spui cum a fost 😊

Cover - Sursă foto: shutterstock.com
Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *