logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Zece motive să vizitezi Delta Dunării

delta-dunarii_

Chiar dacă nu sunteţi amatori de peşte şi nu vă plac zonele cu umiditate mare, Delta Dunării trebuie să se afle pe lista obiectivelor turistice pe care să le vizitaţi cel puţin o dată. Cel mai puternic argument este faptul că aceasta este unica deltă din lume declarată rezervaţie a biosferei. De altfel, zona este unică în lume din mai multe puncte de vedere.

Delta Dunării poate fi destinaţia unei vacanţe de vară de neuitat. Nu aveţi nevoie de bani mulţi, trebuie doar să vă pregătiţi pentru mese cu peşte dimineaţa, la prânz şi seara, să aveţi mult spaţiu pe cardul aparatului de fotografiat şi multe sprayuri împotriva ţânţarilor.

Dacă nu sunteţi totuşi hotărâţi în privinţa unei vacanțe aici, iată câteva argumente solide care ar trebui să vă convingă:

1. Delta Dunării este cel mai tânăr pământ al Europei, în fiecare suprafaţa sa mărindu-se cu 40 de metri pătraţi.

2. Între Tulcea şi Sulina se pot face croaziere cu vaporaşe şi cu bărci. Se poate observa astfel cu uşurinţă multitudinea de păsări care populează Delta. Aici se află 320 de specii de păsări şi 44 de specii de mamifere.

3. În lume, există 300 de rezervaţii naturale. Delta de pe teritoriul României este a treia ca importanţă de pe lista celor 300.

4. Doar în Delta Dunării veţi vedea cea mai compactă întindere de stuf din lume.

5. 70% din populaţia de pelican alb din lume şi 60% din cormoranii mici se găsesc aici. Varietatea de păsări din deltă vă va încânta nu doar vizual, ci şi auditiv, ele întrecându-se în cântece şi triluri.

6. 98% din fauna acvatică a Europei se află în Delta Dunării.

7. 1,5 milioane din cele 30 de tone de sedimente transportate de Dunăre în fiecare an ajung în deltă.

8. Din punct de vedere al suprafeţei, Delta Dunării este a treia ca mărime în Europa şi a 22-a la nivel mondial.

9. Singurele păduri de nisip din România, Pădurea Letea și Pădurea Caraorman, cu liane de până la 25 de metri, ca în pădurile tropicale se găsesc aici.

10. În Delta Dunării, trăieşte morunul, cel mai mare peşte de apă dulce din lume. Despre acesta se spune că poate ajunge la mărimea unui autobuz.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *