logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Amnistiei – 28 Mai

În această zi se sărbătorește Ziua Internațională a Amnistiei. Istoria acestei date începe în anul 1961, la Londra, atunci când avocatul Peter Benenson a decis să înființeze organizația „Amnesty International” fiind impresionat de un articol apărut în ziarul The Observer.

La momentul actual această organizație nonguvernamentală numără nu mai puțin de 3 milioane de membri și susținători în întreaga lume. Obiectivul acesteia este  de a reduce abuzurile asupra drepturilor omului și obținerea dreptății pentru cei care au fost persecutați din acest punct de vedere.

Anul 1977 a adus acestui ONG premiul Nobel pentru Pace pentru campania sa împotriva torturii, iar în 1978 a obținut din partea Organizației Națiunilor Unite un premiul pentru activitatea pe care o desfășoară în domeniul drepturilor omului.

Aceasta este cea mai mare organizație din lume care luptă pentru drepturile omului, printre cererile sale fiind excluderea pedepsei cu moartea, asigurarea proceselor gratuite pentru cei care nu își permit sau eliberarea prizonierilor politici.

Iubitorii de hamburgeri sigur vor fi bucuroși să afle că tot astăzi este și Ziua Internațională a Hamburgerilor, un simbol culinar al lumii vestice aflate mereu în mișcare, care nu se poate opri nici pentru a mânca.

Cei mai în vârstă trebuie să afle că astăzi este și Ziua Fitnessului și a Sănătății în rândul celor în vârstă prin urmare chiar dacă sunteți trecuți de prima tinerețe ar trebui să faceți mișcare și să aveți o alimentație corespunzătoare pentru că astfel vă veți feri de multe dintre bolile care vin odată cu înaintarea în vârstă. Exercițiile fizice vă vor face să vă simțiți mai bine și o scurtă incursiune la alergat sau la sală poate fi benefică pentru oricine.

S-au văzut multe persoane, chiar trecute de 60 de ani care au o rezistență fizică mult mai mare decât alții la 20 de ani ceea ce înseamnă că oricine poate face efort fizic chiar dacă are o vârstă. Fiți activi indiferent de câți ani aveți în buletin pentru că vă veți simți bine și veți fi mai sănătoși, mai ales dacă aveți grijă și de dieta voastră.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *