Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
dizabilitati
dizabilitati

Ziua Internațională a Dizabilității – 3 decembrie

Cunoscută și sub numele de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, această zi este sărbătorită încă din 1992, ca urmare a deciziei luate de Organizația Națiunilor Unite. Scopul acestei zile este încurajarea oamenilor care suferă de diverse dizabilități și totodată educarea celor din jur pentru a putea să-i înțeleagă și să-i ajute pe cei aflați în asemenea probleme.

Ziua Internațională a Dizabilității se adresează tuturor tipurilor de afecțiuni, înglobând toate dizabilitățile fizice sau mentale care îi împiedică pe suferinzi să trăiască normal în societate.

Istoria acestei zile datează încă din 1976, când Adunarea Generală a ONU a decis ca anul 1981 să fie făcut anul oficial al persoanelor cu dizabilități. În această perioadă de cinci ani, organizatorii s-au ocupat de studierea cazurilor diferite de dizabilități, descoperirea de oportunități și soluții care să ofere persoanelor afectate șansa la egalitate și la adaptarea în societate.

S-a cercetat și asupra modului în care guvernele țărilor pot să se implice în susținerea oamenilor cu dizabilități pentru ca procesul de adaptare să se desfășoare rapid și normal.

Deceniul care a urmat (1982-1992) a fost numit Deceniul Persoanelor cu Dizabilități, timp în care s-a încercat punerea în practică a tuturor soluțiilor găsite în anii de cercetări. Din 1992, ONU a decis să sărbătorească în fiecare an această zi, pentru a aduce constant în atenția oamenilor importanța sprijinului pe care îl putem oferi celor care suferă de diferite dizabilități.

Citește și despre Ziua Internațională a Televiziunii.

Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *