Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională a Faunei Sălbatice – 4 decembrie

caprioare

Fauna sălbatică din jurul nostru nu trece prin cele mai grozave momente ale istoriei sale. Omul, prin natura lui, are obiceiul de-a distruge ce este viu și natural și de a le înlocui cu unele care, culmea, imită de multe ori viața distrusă. Numeroase specii de animale sunt în prezent pe cale de dispariție din cauza vânatului excesiv și al braconajului, iar Ziua Internațională a Faunei Sălbatice își propune să scoată în evidență exact acest lucru.

Goana după trofeele vânătorești nu afectează doar animalele. Peste tot în lume există și mii de oameni uciși în încercarea de a-i opri pe braconieri din uciderea ilegală și imorală a animalelor. Economiile orașelor care se bazează pe turism și pe oamenii care vizitează zona pentru fauna sălbatică primește și ea lovituri dure. Cumva, efectele acestei activități de ucidere în masă a animalelor ne afectează pe toți, motiv pentru care ar trebui ca toți să punem umărul la oprirea celor care o practică.

Ziua de azi a fost propusă în 2012 de secretarul de stat american Hillary Clinton, care a făcut un apel la Guvernul american și la întreaga lume pentru depunerea de mai multe eforturi în vederea conservării faunei sălbatice.

Poți contribui și tu la sărbătorirea acestei zile importante pentru noi toți prin răspândirea informațiilor despre fauna sălbatică și prin participarea la evenimentele care au loc în comunitatea din care faci parte. Dacă nu există așa ceva, caută ONG-uri care se ocupă de acest domeniu și oferă-te voluntar. Donează în conturile organizațiilor care se luptă cu braconajul și fii cumva o parte a soluției.

Citește și despre Ziua Tortului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *