movie popcorn
movie popcorn

Cele mai căutate 10 filme din 2017

Anul 2017 a adus pe marile ecrane o listă lungă de filme, care au avut parte de un real succes și care au ajuns rapid în topul căutărilor, indiferent de opinia criticilor sau iubitorilor de cinematografie.  Conform Google Trends, cele mai căutate 10 filme din 2017 sunt:

  1. Fifty Shades Darker

Data lansării: 10 februarie 2017 (România)

Regizor: James Foley

Încasări: 381 milioane USD

Filmul Fifty Shades Darker este finalul trilogiei Fifty Shades și surprinde continuarea poveștii de dragoste dintre Anastasia Steele and Christian Grey. În ciuda regulilor stricte stabilite la început și a contractului pe care cei doi îl aveau, aceștia se apropie foarte mult și ajung să se căsătorească.

  1. Fast and Furious 8

Data lansării: 21 aprilie 2017 (România)

Regizor: F. Gary Gray

Încasări: 1,239 miliarde USD

Întreaga echipă reușește să ducă o viață normală, până când o femeie misterioasă îl seduce pe Dom într-o lume a crimei și acesta ajunge să-și trădeze familia. Principala lor preocupare este de a-l recupera pe Dom și a-și reîntregi familia.

  1. Dunkirk

Data lansării: 13 iulie 2017 (Londra), 21 iulie 2017 (România)

Regizor: Christopher Nolan

Încasări: 527,3 milioane USD

Dunkirk este un film de război, care surprinde o bătălie din cel de-Al Doilea Război Mondial, dintre trupele britanice și inamicii acestora. Provocarea lor era de a face față și de a supraviețui asaltului, în ciuda problemelor pe care le întâmpină.

  1. Descendants 2

Data lansării: 21 iulie 2017 (SUA), 20 octombrie 2017 (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord) și 16 septembrie 2017 (România)

Regizor: Kenny Ortega

Încasări: 177,2 milioane USD

Filmul Descendenții 2 este continuarea poveștii copiilor răufăcători duși în regatul Auradon. Presată fiind de standardele regale, Mal se întoarce pe Insula Pierduților unde trebuie să o înfrunte pe noua regină a Insulei, Uma, fiica Ursulei.

  1. Collateral Beauty

Data lansării: 6 ianuarie 2017 (România)

Regizor: David Frankel

Încasări: 88,5 milioane USD

Acțiunea surprinde drama unui om de succes care este pe cale să renunțe la tot, din cauza pierderii fiicei sale. Ajutat de cei mai buni prieteni, el reușește să-și înfrunte toate temerile și să-și revină din trauma suferită înainte ca totul să fie prea târziu.

  1. Thor: Ragnarok

Data lansării: 27 octombrie 2017 (România)

Regizor: Taika Waititi

Încasări: 854 milioane USD

Filmul evidențiază povestea unor super-eroi, în care, personajul principal, Thor, abia recuperat după ultima luptă, trebuie să se pregătească pentru una nouă. Asgard este atacată iar salvarea acesteia e în mâinile lui Thor, ajutat de Loki.

  1. John Wick 2

Data lansării: 17 februarie 2017 (România)

Regizor: Chad Stahelski

Încasări: 171,5 milioane USD

După succesul primului film, echipa revine și cu partea a 2-a: John Wick: Chapter 2. Acțiunea se petrece în jurul ucigașului profesionist John, care este forțat să își continue activitatea, pentru a prelua controlul unei organizații de asasini, extinsă la nivel internațional.

  1. Beauty and the Beast

Data lansării: 17 martie 2017 (România)

Regizor: Bill Condon

Încasări: 1,264 miliarde USD

Filmul ilustrează povestea copilăriei frumoasei Belle, care își salvează tatăl din mâinile bestiei și rămâne prizonieră în schimbul libertății acestuia. Toată lumea speră însă că Belle este cea care va rupe vraja cu care a fost blestemat Bestia. Sunt învăluiți de farmecul dragostei și reușesc să conviețuiască împreună, iar la final blestemul este rupt de către iubirea pe care și-o poartă.

  1. Baywatch

Data lansării: 12 mai 2017 (România)

Regizor: Seth Gordon

Încasări: 177,9 milioane USD

Salvamarul iscusit Mitch (în rolul principal) are obligația de a-și salva plaja care este condamnată la un dezastru ecologic. Acesta trebuie să ducă sarcina la bun sfârșit cu ajutorul lui Matt, un coleg nu tocmai pe gustul său.

  1. La La Land

Data lansării: 31 august 2016 (Italia) și 23 decembrie 2016 (România)

Regizor: Damien Chazelle

Încasări: 446,1 milioane USD

Regizorul aduce în fața marilor ecrane povestea de dragoste dintre actrița Mia și muzicianul Sebastian. Acțiunea principală se petrece în jurul celor doi, în încercarea de a-și îndeplini visele, surprinzând atât momentele de fericire cât și dezamăgirile de zi cu zi.

Sursă: Google Trends

Cover - Sursă foto: shutterstock.com
Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

„Prin informare şi cunoaştere ajungi să-ţi poţi defini timpul.” Teodor Dume