logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Despre culorile din vise

Conform site-ului dreamscience.org, cercetătorii au descoperit că majoritatea viselor noastre sunt în culori. Mai exact, experimentele au determinat faptul că atunci când o anumită persoană a fost trezită în cursul unui vis, în 70% din cazuri s-a remarcat prezența clară a culorilor, în timp ce 13% au spus că și-au amintit vag apariția acestora.

Faptul că cei mai mulți oameni nu își amintesc culorile din vise poate avea legătură directă cu dificultatea de aducere aminte a visului. Studiile au arătat că doar 25%-29% dintre persoane își amintesc culorile din vise. Acest procent a crescut la 50% în cazul studenților la Artă, care lucrează zilnic înconjurați de culori.

Aducerea aminte a culorii are legătură cu același proces care provoacă amintirea unei imagini visate, sau chiar și a visului întreg. Cercetătorii cred că perioada dinainte de trezire are legătură cu ștergerea acestei amintiri, deoarece oamenii treziți în timpul somnului REM au reușit să-și aducă aminte, în timp ce persoanele care s-au trezit pe cont propriu nu au fost în stare să-și mai amintească culorile.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Culorile joacă totuși un rol destul de important în mecanismul psihologic al unei persoane. Studiile spun că acestea ne pot afecta atât psihologic, cât și emoțional. Conform studiilor cercetătorului Goldstein, citate de dreamscience.org, culoarea roșie corespunde cu experiența de a fi aruncat în afară, rupt de realitate și de a fi incitat la agresivitate. Culoarea verde corespunde cu încercările unei persoane de a se retrage din stresul zilnic și de a se concentra pe meditație și îndeplinirea taskurilor pe care le are de făcut.

Importanța culorilor este dată și de faptul că foarte multe teste de personalitate se bazează pe acestea. Acest lucru este posibil deoarece foarte multe culori sunt asociate direct cu emoțiile pe care le experimentăm zilnic. Cercetătorii spun că alegerea pe care o facem asupra unor culori spune multe despre preferințele și nevoile noastre psihologice.

Tu ce părere ai despre culorile din vise? Ce crezi că semnifică și cât de des ți le amintești?

Află mai multe informații și despre coșmaruri.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *