logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Particularități din zodia berbecului

Berbecul este prima zodie din horoscop, iar toți cei născuți între 21 martie și 20 aprilie se află sub influența acestei zodii. Elementul berbecului este focul. Totodată, simbolul zodiei este un V cu capetele răsucite, asemeni unor coarne de berbec. Legenda zodiei se bazează pe berbecul zburător care avea lâna de aur în mitologia greacă.

Mitologie

Astrologii babilonieni au asociat constelația berbecului (așa cum este ea cunoscută acum) cu echinocțiul de primăvară și se foloseau de asta pentru a stabili calendarul agricol. De altfel, constelația era numită inițial MUL.APIN, iar apoi MULLÚ.ḪUN.GÁ, însemnând „muncitorul agrar” sau „omul angajat”. Figura berbecului a fost, în cazul babilonienilor, asociată acestei constelații datorită legendei ciobanului Dumuzi.

Egiptenii asociau constelația cu zeul Amon-Ra, o zeitate care avea cap de berbec și care reprezenta fertilitatea și creativitatea. Datorită poziției constelației, aceștia o numeau și „indicatorul soarelui renăscut”. În perioada echinocțiului de primăvară, existau procesiuni în care preoții duceau statuia zeului Amon-Ra în temple.

Mitologia elenă asociază această constelație cu berbecul înaripat cu lână de aur care era ținut în Clochis. Iason a pornit în căutarea lânii de aur, trimis de regele Pelias, pentru a putea urca la tron. Acesta obține lâna berbecului cu ajutorul vrăjitoarei Medea. Legenda berbecului este legată de Athamas, regele orașului grecesc Orchomenus, care s-a căsătorit cu zeița Nephele și cu care a avut 2 copii: pe Phrixus (al cărui nume se poate traduce „încârlionțat”, la fel ca lâna unui berbec) și Helle. Se pare că regele s-ar fi îndrăgostit apoi și s-ar fi căsătorit cu Ino, ceea ce a înfuriat-o pe Nephele atât de tare, încât a adus secetă peste tărâm. Ino a încercat să îl convingă pe rege că singurul mod în care poate să scape de seceta aruncată de fosta lui soție este să îl sacrifice pe Phrixus. Pentru a-și salva copiii, spiritul lui Nephele a apărut pe un berbec înaripat, care avea lâna de aur. Berbecul era creat de Poseidon, pentru a salva o nimfă numită Theophane. Phrixus și Helle au fugit pe spatele acestui berbec, însă Helle a căzut din zbor, iar locul unde a căzut s-a numit Hellespont (azi Dardanele). Phrixus, în schimb, a scăpat, iar odată ce a ajuns în Clochis (Georgia de azi), a sacrificat berbecul pentru a-l trimite înapoi la Poseidon. Astfel, berbecul a devenit constelația omonimă.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe bunadimineata.ro.

Caracteristici

Nativul din această zodie este o persoană curajoasă, căreia îi place aventura și versatilitatea. De cele mai multe ori, cei născuți în zodia berbecului, sunt oameni pozitivi, sociabili și plini de energie. Aceștia sunt genul de oameni care, odată ce sunt interesați de un proiect sau o persoană, dezvoltă o pasiune pentru aceasta și fac tot ceea ce le stă în putință pentru a obține rezultatele dorite. Pe de altă parte, ei pot deveni aroganți și insensibili față de sentimentelor celor din jur. Cele mai comune trăsături negative ale unui berbec sunt impulsivitatea, încăpățânarea și lipsa de răbdare. Acestea trei sunt un amestec nu tocmai ideal în momentul când este nevoie să fie luată o decizie.

Compatibilități

Cele mai bune relații, atât romantice, cât și de amiciție, pe care le poate avea un berbec sunt alături de oameni din zodiile gemeni, leu, săgetător sau vărsător,  pentru că cei din elementul aerului te motivează și își mențin „flacăra” aprinsă, iar cei din același element ca și tine, cel al focului, îți întețesc pasiunile. În direcția opusă se află relațiile cu oameni din zodia rac sau capricorn, cu care îți va fi greu să ai o relație funcțională.

În ceea ce privește numerele norocoase ale nativului berbec, acestea sunt 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72. Pietrele prețioase care îl influențează sunt diamantul, care îți oferă claritate, ametistul și smaraldul.

Pentru că iubește libertatea decizională, cea mai bună profesie pentru un berbec este cea de antreprenor. Pe lângă asta, îi sunt potrivite acele cariere în care este nevoie de decizii de moment, profesii precum chirurg, militar sau polițist, atlet, inginer sau orice altă profesie care îi oferă un simț de aventură și impulsivitate.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe bunadimineata.ro.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *