Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
regret
regret

10 lucruri pe care le vei regreta peste 10 ani

Atunci când eşti tânăr ţi se pare că ai tot timpul din lume. În acelaşi timp, eşti încă uşor impresionabil, încerci să aparţii unui grup sau să te integrezi, vrei să fii în rând cu lumea, să devii un adult. Însă s-ar putea ca multe dintre deciziile luate să nu fie cele mai bune pe termen lung. Trebuie să fii foarte conştient de ceea ce îţi doreşti de la viaţă şi ceea ce contează mai mult pentru tine: acceptul celor din jur sau fericirea şi mulţumirea ta. Iată câteva lucruri pe care nu merită să le faci pentru că le vei regreta în timp.

Când porți o mască pentru a-i impresiona pe alţii

Dacă te concentrezi prea mult pe ceea ce vor alţii de la tine, ajungi să uiţi cine eşti cu adevărat. Nu trebuie să te temi de judecata celor din jur sau să încerci să fii perfect şi să impresionezi constant. E mai important să fii un om real şi să-i impresionezi prin modul în care lucrezi la imperfecţiunile tale.

Când permiți altora să-ţi creeze visele

Una din provocările majore ale vieţii e să descoperi cine eşti cu adevărat şi care e scopul tău în viaţă. Majoritatea ne lăsăm influenţaţi de părinţi sau de apropiaţi atunci când alegem facultatea sau chiar cariera. Dar vei avea mai târziu de ales: fie să trăieşti nefericit toată viaţa din acest punct de vedere, fie să o iei de la capăt când deja ai în spate câţiva ani buni într-un domeniu care nu te atrage. Mai bine să lupţi de la început pentru ceea ce vrei şi să nu pierzi timpul cu ceva ce nu simţi că te pasionează cu adevărat.

Când păstrezi în jurul tău companie negativă

Vei învăţa în timp că starea ta de spirit nu e doar rezultatul acţiunilor tale, ci şi a celor din jurul tău. Nu lăsa lângă tine persoane care văd doar partea goală a paharului şi care te ţin pe loc. Adu-ţi aminte că prietenii şi cunoştinţele sunt legături pe care le creezi din dorinţă, nu din obligaţie. Dă drumul acelor relaţii care nu-ţi aduc linişte şi bucurie şi caută să te înconjori de oameni pozitivi care au ceva bun de oferit.

Când ești egoist

În final nu vor conta atât de mult cariera sau banii, ci ceea ce îşi va aminti lumea despre tine. Chiar dacă uneori ai impulsuri de a fi egoist şi de a profita de unele ocazii pentru a ajunge mai sus decât cei din jur, gândeşte-te că până la urmă viaţa nu e o cursă în care la final alegem câştigătorul în funcţie de cine a adunat mai mulţi bani. Important e ceea ce faci pentru cei din jurul tău şi cum contribui şi tu la dezvoltarea societăţii.

Când ți-e frică de schimbare

Fiind tânăr, acum e momentul să îţi asumi riscuri, să iei decizii care te pot ajuta să ai un viitor mai bun. Acum e momentul să devii o persoană mai bună, să faci mai multe exerciţii, să fii mai bun cu cei din jur, să încerci lucruri noi. Toate aceste acţiuni se vor transforma în obiceiuri care îţi vor modela caracterul şi te vor transforma într-un om excepţional.

Când renunți în situații grele

Nu există eşecuri, doar rezultate. Chiar dacă uneori lucrurile nu merg exact aşa cum ţi-ai dorit, nu e cazul să renunţi. Învaţă lecţia şi mergi mai departe. Cei care continuă cu paşi mici sunt cei care vor ajunge la final învingători. Gloria finală e rezultatul multor paşi mărunţi, a deciziilor de a continua şi a obiceiurilor persistente.

Când încerci să controlezi toate lucrurile mărunte

Uneori e cazul să te relaxezi şi să respiri adânc înainte de a face următorul pas. Nu e nevoie să anticipezi fiecare mişcare, nu e nevoie să ai totul planificat 100%. Trăieşte viaţa din plin, asumă-ţi riscuri, fii spontan. Totul în viaţă se întâmplă cu un motiv şi vei ajunge să descoperi cum se leagă toate punctele dacă ai puţină răbdare şi nu pierzi esenţa lucrurilor.

Când te-ai mulţumit cu prea puţin

E important să-ţi cunoşti adevărata valoare şi să ştii cât valorează timpul şi compania ta. Atât la job, cât şi în viaţa personală, nu e cazul să accepţi compromisuri. Dacă eşti conştient de atuurile tale şi de ceea ce ai de oferit, exprimă-ţi opinia şi ai curajul să aştepţi după ceea ce meriţi.

 

Când aștepți mereu ziua de mâine

Problema tuturor e faptul că avem impresia că mâine vom avea mai mult timp. Mâine vei începe să alergi, să ţii dietă, să înveţi o limbă străină, să te duci la un curs, să aplici la job-uri. Dar vei realiza peste câţiva ani că întotdeauna există un alt „mâine” şi că ai amânat de multe ori lucruri simple care făcute constant ţi-ar fi putut aduce rezultate extraordinare.

 

Când ai fost leneş şi delăsător

Atunci când eşti tânăr ai impresia că ai tot timpul din lume. Visezi şi faci planuri, dar de multe ori eviţi să le pui în practică. Vrei încă să te distrezi şi nu prea ai chef să-ţi asumi toate responsabilităţile. Şi ajungi peste ani de zile să regreţi că nu te-ai apucat de mai multă vreme de businessul la care visai şi că alţii ţi-au luat-o înainte.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *