Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
fericire_34800376
fericire_34800376

10 lucruri pe care oamenii fericiţi le fac dimineaţa (partea II)

Dacă în articolul precedent v-am povestit despre câteva lucruri mărunte pe care oamenii fericiţi le fac dimineaţa, iată că a sosit vremea să continuăm lista şi mai adăugăm încă cinci obiceiuri care aduc o mare diferenţă între optimişti şi pesimişti.

  1. Apreciază lucrurile mărunte în rutina de dimineaţă. Rutina aceasta poate să însemne ceva diferit pentru fiecare. Fie că e vorba de enunțarea lucrurilor pentru care sunt recunoscători, fie petrec timp de calitate cu familia, se bucură de răsărit, orice lucru mărunt care le aduce satisfacţii.
  2. Au grijă de mintea şi corpul lor. Din nou, acest lucru are semnificaţii diferite pentru fiecare dintre noi. Fie că e vorba de jogging, yoga, meditaţie, rugăciuni, afirmaţii pozitive, orice activitate care le aduce energie pozitivă în viaţă încă de dimineaţă, e inclusă în rutina zilnică.
  3. Iau fiecare lucru pe rând. Faptul că sunt mereu prezenţi în momentul actual, le dă oportunitatea oamenilor fericiţi să fie pregătiţi pentru orice le rezervă viitorul. Fie că e vorba de lucruri mărunte cum e gătitul micului-dejun, curăţenie prin casă sau pregătirea copiilor pentru şcoală, oamenii fericiţi se cufundă în sarcina respectivă şi nu se îngrijorează pentru următoarea. În acest fel se bucură de ea şi reuşesc să fie concentraţi mereu.
  4. Urmează o rutină care îi relaxează. După cum probabil ştii deja, de cele mai multe ori, cum te simţi dimineaţa, aşa te vei simţi întreaga zi. Oamenii fericiţi reduc numărul deciziilor pe care trebuie să le ia dimineaţa, făcând acest lucru cu o seară înainte sau în timpul zilei, astfel încât dimineaţa se pot bucura de momente relaxante şi pot fi cu adevărat prezenţi în momentul actual.
  5. Se gândesc la visurile lor. Diferenţa dintre oamenii fericiţi şi cei…mai puţin fericiţi stă în mici lucruri care se adună zi de zi şi se transformă în ceva concret. Oamenii fericiţi se gândesc dimineaţa la pasiunile lor şi la visurile măreţe pe care le au şi încep să facă mici paşi concreţi pentru a le atinge. Foloseşte orele dimineţii pentru a-ţi aduce aminte de ceea ce vrei cu adevărat de la viaţă şi vei avea motivaţia şi inspiraţia necesară pentru a continua cu zâmbetul pe buze întreaga zi.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *