logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 lucruri pe care oamenii fericiţi le fac dimineaţa (partea I)

meditatie-dimineata

Atitudinea majorităţii când vine vorba de dimineaţă e una destul de pesimistă: „Iar trebuie să o iau de la capăt…” şi se gândesc doar la lucrurile care consideră ei că le vor strica ziua. Ceea ce se şi întâmplă până la urmă pentru că în loc să aleagă partea bună din orice lucru, ei deja şi-au setat că va fi o zi proastă. Iată câteva lucruri pe care oamenii fericiţi le fac diferit dimineaţa.

  1. Se trezesc cu mintea şi inima pline de recunoştinţă. Se spune că înainte să pui picioarele jos din pat, trebuie să mulţumeşti pentru aerul din plămâni şi iubirea din inima ta. Fii recunoscător pentru tot ce te înconjoară şi pentru că mai ai încă o zi la dispoziţie pe planetă. Gândeşte-te la cei mai puţin fericiţi şi roagă-te şi pentru ei (cui vrei tu).
  2. Realizează că e o nouă zi. Ce a fost ieri aparţine trecutului şi nu poţi schimba asta. Fiecare dimineaţă îţi oferă ocazia unui nou început aşa că profit de şansă pentru a petrece o zi plină de lucruri frumoase, o zi în care poţi să faci o diferenţă şi pentru cei din jur.
  3. Trăiesc în prezent. Oamenii fericiţi, cu toate că au calendarele pline, la fel ca restul, nu se preocupă excesiv de trecut sau viitor, ci mai degrabă trăiesc clipa şi se bucură la maxim de ea. Iau fiecare lucru pe rând şi îl rezolvă, fără să piardă momente preţioase cuprinşi de frica de necunoscut.
  4. Se distanţează de lucrurile care le distrag atenţia. Multă lume îşi începe dimineaţa citind sau ascultând ştirile, verificând emailuri şi mesaje şi ajung să fie extrem de stresaţi până nici nu au ajuns la birou. Oamenii fericiţi se distanţează de aceste obiceiuri nesănătoase şi îşi petrec prima parte a zilei meditând, citind ceva inspiraţional, fiind recunoscători pentru ceea ce au.
  5. Îşi aduc aminte de ceea ce e cu adevărat important. Nu, nu vorbim de muncă, cel puţin nu în prima parte a zilei. Oamenii fericiţi se gândesc zilnic, în special în primele ore ale dimineţii la ceea ce e important pentru ei: familia, pasiunile lor, lucrurile mărunte care îi împlinesc. În acest fel, pot găsi modalităţi prin care să petreacă timpul făcând mai mult ceea ce le place.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *