3 beneficii surprinzătoare de monitorizare a cheltuielilor

calcule-bani

Conform unui sondaj realizat de Gallup, două treimi dintre oameni nu monitorizează cheltuielile lunare. Această lacună ar putea părea benignă, însă este de multe ori vina cheltuielilor neprogramate, pentru care ne îndatorăm din ce în ce mai mult, alături de stresul de zi cu zi și anxietatea cu privire la viitor.

Cu toate acestea, soluția ar putea fi mai ușoară decât ne imaginăm – câteva minute în fiecare zi acordate monitorizării și gândul că resursele financiare ne-ar putea face viața mai bună reprezintă strategia perfectă pentru a ne pune pe treabă și a ne monitoriza fiecare cheltuială, indiferent dacă este programată sau mai puțin planificată.

  1. Vei avea o perspectivă mai bună cu privire la obiceiurile de cheltuială

Mulți dintre noi au doar o vagă idee cu privire la destinația finală a resurselor noastre financiare. Însă, ne putem uita în jur și conștientiza că totalitatea cosmeticelor, dulăpioarelor, hainelor pe care deseori nu le purtăm nu sunt altceva decât locul în care bănuții noștri au fost investiți, în conformitate cu deciziile noastre de cheltuieli. Dat fiind faptul că trăim într-o eră în care procesul de cumpărare s-a simplificat, ajungând la un singur click, este mai ușor decât niciodată să cumpărăm lucruri fără să procesăm prea mult informațiile din jur.

  1. Vei reduce cheltuielile impulsive

Cu toții avem tendința de a cheltui, din când în când, într-un mod impulsiv. Acest lucru nu este neapărat rău, însă investițiile cu capital ridicat (sau doar mare), realizate în mod frecvent nu reprezintă neapărat deciziile cele mai bune. De aceea, este recomandat ca înainte de a cumpăra ceva în mod impulsiv, să îți ridici întrebarea dacă ai sau nu nevoie de acel element. În plus, ai putea cheltui mult mai impulsiv decât îți imaginezi, chiar utilizând bani care nu sunt ai tăi, ci împrumutați. Nimănui, indiferent de capacitățile financiare, nu îi place să  piardă bani. Ca urmare a achizițiilor tale, vei fi nevoit să îți recunoști cheltuielile realizate în mod inconștient.

  1. Te vei simți mai sigur pe tine să-ți atingi obiectivele financiare

Fiecare dintre noi are un obiectiv cu privire la viitor. Unii dintre noi visează să se pensioneze mai devreme, să călătorească în jurul lumii, sau să rupă un an de muncă pentru a scrie o carte. În timp ce obiectivele noastre depind, deseori, de bani, puțini dintre noi realizează acest lucru, motiv pentru care obiceiul de a salva bani în fiecare lună rămâne în standby. Pe de altă parte, persoanele care își monitorizează cheltuielile știu exact cât câștigă, cheltuiesc și economisesc. De aceea, atunci când sunt confruntați cu necesitatea unor cheltuieli neplanificate, aceștia știu exact ce pârghii să tragă pentru a menține ritmul de economisire pe plus.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.