logo
Generic filters
Exact matches only

4 metode prin care poți preveni căderea părului

caderea-parului

Căderea părului afectează în egală măsură femeile și bărbații, iar această problemă este una care poate contribui la scăderea stimei de sine și la diverse situații mai puțin plăcute. Înainte de toate este necesar să știi că este normal să îți cadă un număr redus de fire de păr în fiecare zi. Acest lucru face parte din ciclul de viață al foliculilor. Totuși, ca să nu ajungi să pierzi un număr semnificativ de fire de păr, trebuie să iei câteva acțiuni preventive. Dacă ești îngrijorat de o posibilă cădere a părului, iată ce poți să faci ca să previi această situație:

Asigură-te că ai o alimentație sănătoasă

Primul și cel mai important lucru care afectează sănătatea părului tău este starea ta de bine interioară. Astfel, o combinație de alimentație haotică, nesănătoasă sau insuficientă, alături de momente stresante frecvente, pot provoca pierderea podoabei tale capilare. Așadar, asigură-te că ai o alimentație sănătoasă, plină de nutrienți și vitamine. Mai mult decât atât, consumă în mod regulat alimente precum somonul, nucile, spanacul sau mierea.

Folosește tratamente pentru păr

În cazul în care observi deja o pierdere semnificativă de fire de păr, e nevoie să acționezi direct la sursă. Așadar, dacă știi că pierderea părului nu este datorată unei afecțiuni mai grave (lucru pe care îl afli de la medicul dermatolog), îți recomandăm să folosești un tratament pentru păr ca să îți recapeți șuvițele bogate. Caută și aplică tratamentele care se potrivesc problemei tale specifice și firului tău de păr. Încearcă să nu folosești un tratament destinat părului gras dacă tu ai părul uscat, întrucât acesta poate usca și mai tare firele.

Masează-ți frecvent scalpul

O altă metodă prin care poți preveni căderea excesivă a părului este să îți faci un masaj capilar, în mod frecvent. Acest tip de masaj stimulează creșterea firelor de păr și regenerarea acestora. În plus, te va ajuta și să te relaxezi. Îți poți masa scalpul atunci când te speli cu șampon sau în timp ce îți aplici un tratament sau o mască, precum uleiul de cocos. Aplicând și un produs în timpul masajului capilar, vei ajuta nu doar regenerarea părului, ci și acțiunea produsului în sine.

Înlătură sursele de căldură

Acțiunea termică a ustensilelor de stilizat este foarte dăunătoare firelor de păr, în special dacă nu folosești un produs care să ofere protecție termică. Așadar, încearcă, pe cât posibil, să înlături din rutina ta de înfrumusețare astfel de ustensile. Ondulatorul, placa și uscătorul de păr pot afecta sănătatea firului de păr și pot provoca subțierea sau ruperea acestuia. În schimb, stilizează-ți părul folosind metode mai puțin invazive, precum bigudiurile (nu cele încălzite) sau moațele. De asemenea, încearcă să eviți  strângerea părului în cozi prea fixe, care ar putea duce și ele la slăbirea firului de păr.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *