logo
Generic filters
Exact matches only

5 cărți motivaționale pe care să le citești până la sfârșitul anului

carti-pe-masa
Sursă foto: dreamstime.com

Cărțile motivaționale au ca scop dezvoltarea personală a celor care le citesc. De obicei, în cărțile motivaționale cauți răspunsuri la întrebările care te macină pe tema respectivă și de cele mai multe ori găsești mai multe răspunsuri decât cele pe care le cauți. Astfel de cărți te ajută să treci peste obstacole psihice și blocaje mentale. Iată câteva cărți motivaționale pe care îți recomand să le citești în 2015, care să te ajute să treci peste pericolul depresiei, peste procrastinare și altele.

Fericirea spontană, Andrew Weil           

(Spontaneous Happiness)

Sursa foto: Times

Cartea nu oferă nicio soluție pentru a deveni fericit în secunda următoare și nici nu îți spune că trebuie să fii fericit tot timpul. În schimb, autorul evidențiază cât de important e să existe un echilibru în emotivitatea ta, într-o lume în care există o epidemie depresivă. Practic, în carte vei găsi sfaturi care să te ajute să revii la starea de fericire când ai nevoie, vei afla ce anume provoacă episoade de tristețe, în afară de evenimentele triste, și cum să scapi de ele. În plus îți sunt oferite câteva sfaturi de nutriție, un element care contribuie la starea generală de bine a fiecărei persoane.

Instinctul voinței, Kelly McGonigal

(The willpower instinct)

Sursa foto: Samuel Thomas Davies

Dacă vei citi această carte vei afla că voința nu este o virtute, ci un instinct, un răspuns al conexiunii dintre minte și corp. Autoarea, doctor în psihologie și profesor la Universitatea Stanford, a scris această carte după ce a observat că studenții își sabotau activitatea, involuntar, prin alegerile pe care le făceau. În carte, Kelly McGonigal oferă sfaturi și soluții pentru o mai bună organizare a minții, pentru un control mai puternic asupra atenției și emoțiilor fiecăruia dintre noi. Datorită cercetării extensive pe care a făcut-o în carieră, autoarea explică în carte procesul de gândire sau cel de luare a deciziilor, pentru ca odată înțelese, să le poți controla mai bine.

Fură ca un artist, Austin Kleon

(Steal like an artist)

Sursa foto: Laurier Entrepreneur

Autorul încurajează gândul conform căruia nicio idee nu este 100% originală și că este OK să te inspiri din munca altora pentru a obține un impuls de creativitate. E o carte scurtă, care îți oferă o nouă perspectivă în procesul de inspirare și creație a unui proiect artistic (indiferent că e vorba de un blog, de muzică sau de orice alt tip de proiect care necesită creativitate).

Liniște, Susan Cain

(Quiet)

quiet-final-jacket

Sursa foto: Yours news

Cartea pune accent pe aceia dintre noi care preferă să citească în loc să meargă la o petrecere, celor care au nevoie să se reîncarce în singurătate și nu fiind înconjurați de oameni – introvertiții. Autoarea subliniază în carte importanța introvertiților în societatea noastră și dă exemple de astfel de oameni, care au ajuns să se scalde în succes în domeniul lor de specializare. Argumentele din carte sunt convingătoare și se bazează pe fapte și statistici. Dacă ești introvertit, cartea îți poate oferi niște înțelegere cu privire la de ce reacționezi în anumite feluri. Dacă ești extrovertit, e posibil să descoperi câteva lucruri interesante și câteva răspunsuri la întrebări pe care nu le înțelegeai.

Găsește-ți zona de concentrare, Lucy Jo Palladino

(Find your focus zone)

71GMiB-SGFL

Sursa foto: Lucy Jo Palladino

Ultima carte pe care ți-o recomand acum e una care să te ajute să îți concentrezi atenția în ceea ce faci, pentru ca la finalul zilei să nu te gândești cât de repede a trecut timpul și cât de puțin ai lucrat. Cartea e scrisă de doctorul în psihologie, Lucy Jo Palladino, care îți oferă câteva soluții împotriva procrastinării și a plictiselii. Mai mult, sunt abordate inclusiv probleme de încredere și stimă de sine și de suprasolicitare, pentru ca tu să poți să îți distribui atenția și timpul în așa mod încât să îți maximizezi ziua.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *