Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
hidratarea-tenului
hidratarea-tenului

5 criterii prin care alegem produsele de îngrijire a pielii

Produsele de îngrijire a pielii sunt printre cele mai complexe produse cosmetice pe care le folosim cu toții. De fapt, acestea sunt atât de complexe încât există foarte mulți factori implicați în alegerea celor pe care dorim să le folosim. Tu cum alegi aceste produse? Dacă te bazezi doar pe ce scrie pe etichetă, îți sugerăm să te uiți mai atent la ceea ce alegi. În cele ce urmează, te invităm să descoperi 5 criterii pe baza cărora alegem produsele de îngrijire a pielii.

  1. Aroma sau parfumul lor

În lumea modernă, îngrijirea pielii a fost asociată cu un parfum plăcut, astfel că e normal ca produsele pe care le cumpărăm să placă simțului nostru olfactiv. Până la urmă, aroma sau parfumul produsului respectiv este cel care îți oferă experiența de relaxare și starea de bine care vine cu folosirea acestora. Mai pe scurt, parfumul pe care îl are un produs, nu doar că este un factor important în cumpărarea sa, ci este unul dintre cei mai decisivi factori în achiziție.

  1. Proprietățile acestora

Desigur, mirosul nu trebuie să fie singurul lucru după care ne ghidăm atunci când alegem produsele de îngrijire. Este necesar să luăm în considerare și proprietățile cremelor și gelurilor pe care le folosim. Trebuie să avem în vedere că aceste produse cosmetice trebuie să conțină ingrediente atent alese pentru fiecare nevoie a pielii. Mai precis, fiecare tip de piele are diverse nevoi de care trebuie să ne ocupăm. Pielea uscată trebuie hidratată mai intens, pielea grasă are nevoie de reducerea producerii de sebum, fără să îi fie afectată hidratarea și așa mai departe. Din acest motiv, este necesar ca ingredientele folosite într-o cremă pentru piele uscată să promoveze hidratarea, iar cele dintr-o cremă destinată pielii grase să inhibe producerea excesivă de sebum, fără să afecteze pielea.

  1. Cantitatea primită

Un alt factor care ne influențează decizia este cantitatea de produs care este în ambalaj. Cu cât cantitatea este mai mică, cu atât produsul este văzut ca fiind mai valoros sau mai eficient, însă, acesta poate fi și un minus dacă produsul nu se ridică la nivelul așteptărilor tale. Cu toate acestea, atunci când cumperi un produs, evaluezi dacă e cantitatea suficientă în raport cu prețul produsului și proprietățile pe care le are.

  1. Modul de acționare

Modul în care acționează un produs sau procedeul prin care-l utilizezi sunt și ele factori decizionali în alegerea acestora. Astfel, un produs care are un mod de aplicare diferit, va stârni interesul utilizatorului și îl va face să îl cumpere, pentru a-l testa. În același mod, un produs cu o textură mai interesantă va fi mai interesant în ochii tăi. Așadar, este important să analizezi textura produsului înainte să îl achiziționezi, ca să te asiguri că vei avea așteptările împlinite.

  1. Valoarea produselor

Valoarea produselor pe care le folosești este și ea parte din decizia ta. Asta pentru că intervine percepția. Un ingredient mai scump sau mai rar dă impresia unui răsfăț mai intens și unei experiențe mai plăcute decât unul asemănător dar mai ușor accesibil. Din acest motiv, mulți dintre noi suntem dispuși să alegem varianta care ne oferă o experiență mai intensă. Același lucru îl putem spune și despre un ingredient pe care nu îl întâlnim în mod obișnuit în astfel de produse.

În cele din urmă, însă, cel mai bine e să faci un mix între aceste criterii, pentru a te asigura că ele se potrivesc nevoilor tale. Un astfel de produs va avea nevoie să aibă ingrediente benefice, ale căror proprietăți să se potrivească tipului tău de piele, să aibă un miros care să-ți fie pe plac și să se încadreze în așteptările tale în ceea ce privește valoarea sa.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *