Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
succes
succes

5 lucruri de evitat pentru a avea succes

Te-ai săturat să încerci să faci ceva și tot timpul să eșuezi? Eșecul e parte din viață, se întâmplă tuturor, însă atunci când nu ai parte de nimic altceva decât de eșecuri, trebuie să îți tragi un semnal de alarmă. Dacă vrei să ai succes în ceea ce faci, trebuie să încerci constant, și atunci când ai parte de un eșec, să înveți din el. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le pui deoparte dacă vrei să ai succes.

  1. Zona de confort

Zona psihologică în care ne simțim confortabil și în siguranță trebuie să rămână în trecut. Ca să fii o persoană de succes trebuie să riști. Iar riscul nu poate fi făcut când stai confortabil și în controlul situației. Ieșind din această zonă presupune să încerci lucruri noi, să cunoști oameni interesanți și să dezvolți pasiuni pe care abia le-ai descoperit.

  1. Orgoliul

Orgoliul poate fi o parte importantă din motivul pentru care nu reușești să te afirmi la locul de muncă. Mintea noastră are constantă nevoie să învețe lucruri noi pentru a se dezvolta, iar orgoliul de poate împiedica de la a cere un sfat unui coleg, care te-ar putea ajuta să înveți o anumită tehnică, activitate sau concept. Lasă orgoliul deoparte și, atunci când ai nevoie, nu ezita să te sfătuiești cu oamenii care au trecut prin experiențe similare. Îți va fi benefic.

  1. Multitasking

Unii cred că abilitatea de a rezolva mai multe sarcini simultan este un lucru bun. De fapt, împărțindu-ți atenția între mai multe sarcini (posibil din subiecte sau zone diferite) îți scade nivelul de productivitate. Pe scurt, alege să te concentrezi pe o singură sarcină odată, pentru a-i putea oferi toată atenția ta și a o rezolva mult mai ușor.

  1. Trecutul

Este important să îți dai seama că nu mai poți face nimic pentru a schimba ceva ce deja s-a întâmplat. Dacă ai avut parte de un eșec, analizează-l, învață ce ai de învățat, apoi lasă-l în trecut și centralizează-ți atenția în a aplica ce ai învățat. Gândește-te că dacă nu s-ar fi întâmplat ceea ce ți s-a întâmplat, nu ai fi fost persoana care ești în momentul acesta.

  1. Negativismul

Negativismul și oamenii negativi care te înconjoară pot fi o piedică majoră în drumul tău spre succes. Astfel de emoții te pot face să pierzi din vedere scopul încercărilor tale și te fac să te axezi pe ce nu ai reușit să faci în loc de ce ai reușit. Lasă emoțiile negative deoparte și fii atent la ceea ce îți propui. Doar dacă rămâi concentrat pe premiu, îl poți câștiga.

Citește și despre cum să îți Îmbunătățește-ți percepția despre propriul corp!

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *