Search
Generic filters
Exact matches only

5 motive pentru alergatul zilnic

Există mai multe tipologii de persoane. Din punct de vedere al stilului de viață avem 2 categorii: cei care au nevoie de minute bune pentru a se ridica din pat și cei care merg să alerge. Cu toții ne dorim să trăim mai bine, mai mult, mai sănătos.

Un studiu american realizat timp de 15 ani, a analizat viața a 50 000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 100 de ani. Descoperirile realizate de specialiștii americani au fost uluitoare: persoanele care alergau în mod regulat, au avut cu 45% mai puține șanse de a muri de boli se inimă. De asemenea, au descoperit că, dacă alergăm aproximativ 5-10 minute în fiecare zi, creștem rata de viață cu peste 3 ani. Alergatul este un obicei foarte sănătos. El deține numeroase beneficii. Site-ul stylecraze.com ne prezintă beneficiile uimitoare ale alergatului zilnic timp de 5-10 minute:

  1. Reduce depresia

Înlocuiește ceașca de cafea sau un pahar de alcool, cu o rutină de alergare zilnică. Alergatul stimulează producția de endorfine în organism. Aceasta este o substanță cunoscută pentru proprietățile analgezice, care ne oferă o stare de bine.

  1. Încetinește îmbătrânirea

Ne dorim să rămânem cât mai mult tineri. Cum putem încetini procesul de îmbătrânire, dar și apariția semnelor de bătrânețe? Alergatul zilnic este soluția cea mai bună. Nu doar alergatul, ci și practicarea oricărui alt tip de sport, combate îmbătrânirea prematură.

  1. Menține sănătatea inimii și a plămânilor

În momentul alergatului, inima pompează cu 20% mai mult sânge în organism. Acest fapt determină creșterea cantității de sânge primit de tot corpul. Tot odată în timpul alergatului inhalăm mai mult aer, proces care menține sănătatea plămânilor.

  1. Previne insomnia

Alergatul este unul dintre cele mai bune motive pentru a avea parte de un somn liniștit. Alergatul este un remediu excelent pentru prevenirea acestei afecțiuni. Nu trebuie să alergăm ore întregi pentru a ne bucura de un somn odihnitor. Sunt suficiente câteva minute în fiecare zi.

  1. Ajută digestia

Ai probleme de digestie? Suferi de balonare? Alergatul ajută organismul în absorbirea substanțelor nutritive pe care le consumăm. În plus, accelerează procesul de digestie. Astfel, alergatul este cel mai bun aliat al sistemului digestiv, și al sănătății noastre.

 Voi ce alte motive pentru alergatul zilnic aveți?

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *