5 remedii naturiste ieftine pentru cearcăne

Cearcănele sunt o problemă cu care se confruntă atât femeile cât și bărbații. Dacă ei nu acordă o atenție atât de mare aspectului obosit al ochilor, pentru reprezentantele sexului frumos ochii încercănați sunt o adevărată „tragedie” pentru că, se înțelege de la sine, femeile sunt mult mai îngrijorate de aspectul exterior decât bărbații.

Soluția cea mai rapidă și la îndemână pentru a scăpa de cearcăne este machiajul. Puțin corector sau iluminator rezolvă problema sau mai corect spus o maschează. Dar, cel mai indicat este să fie căutată cauza care a provocat apariția cearcănelor și eliminarea ei. Oboseala și proasta hidratare a organismului sunt doi factori care ne încercănează. Un somn de 7-8 ore pe noapte și consumul a cât mai multe lichide, fructe și legume proaspete vor da un aspect mai luminos și tânăr tenului și implicit cearcănele vor dispărea sau vor fi reduse semnificativ.

Pot fi încercate și tratamente locale, de preferat naturiste pentru că nu vor dăuna deloc pielii.

  1. Cel mai banal tratament împotriva cearcănelor este cartoful. Se taie câteva felii de cartof, se pun sub ochi, se lasă să acționeze câteva minute și vei observa după câteva repetiții o îmbunătățire a situației.
  2. Un masaj în zona ochilor cu ulei de măsline în fiecare seară te va scăpa de cearcăne în câteva zile. Acesta este hrănitor și hidratant. Mai mult, previne apariția ridurilor, iar dacă ai deja riduri fine în jurul ochilor, uleiul de măsline le va reduce vizibil.
  3. O pastă obținută din castravete și zeamă de lămâie se aplică pe pielea din jurul ochilor și se lasă să acționeze timp de 10-15 minute. Castravetele, folosit de altfel în compoziția cremelor din comerț, este puternic hidratant, calmează pielea, îi conferă strălucire și este bogat în vitamina C.
  4. Laptele, datorită efectului puternic hidratant, ajută la înlăturarea ridurilor. Înmoaie o dischetă demachiantă în lapte și aplic-o pe ochi timp de câteva minute. Poți repeta operațiunea zilnic.
  5. Albușul de ou, bătut bine se aplică pe pielea din jurul ochilor și se îndepărtează cu apă călduță după 15 minute. Acesta stimulează circulația sângelui, iar o bună circulație duce la dispariția ridurilor.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com