Search
Generic filters
Exact matches only

6 lucruri pe care oamenii optimişti le fac diferit

optimisti_

Optimiştii o duc mai bine în numeroase domenii, de la modul în care trec peste boli, la managementul stresului. Poate că în unele cazuri ni se pare că sunt norocoşi, dar există câteva lucruri pe care ei le fac diferit faţă de restul oamenilor.

  1. Optimiştii dau drumul lucrurilor. Nu se gândesc excesiv la evenimente minore, nu pierd timpul cu analizarea din nou şi din nou a oamenilor şi se focusează pe ceea ce contează mai mult. Atunci când simţi că te uiţi prea mult la trecut, ia o gură de aer, spune-ţi că nu mai contează şi mergi mai departe concentrându-te pe ceva pozitiv din viitor.
  2. Optimiştii acceptă viaţa cu bune şi cu rele. Multă lume trăieşte cu concepţia greşită că optimiştii au vieţi perfecte. Adevărul e că ei nu sunt imuni la probleme, doar că le abordează diferit şi nu o să-ţi povestească despre ele de fiecare dată când te văd. E important ca atunci când ai parte de un eveniment negativ să încerci să dai la o parte emoţiile distructive şi să găseşti în el cât mai multe oportunităţi şi părţi bune.
  3. Optimiştii îşi asumă riscuri. Multă lume lasă şansele să treacă pe lângă ei deoarece au o frică de necunoscut. Optimiştii explorează multe ocazii şi dau la o parte frica.
  4. Optimiştii sunt extrem de recunoscători. În fiecare zi mulţumesc divinităţii sau universului pentru ceea ce au şi de cele mai multe ori fac asta în scris. În acest fel se focusează pe ceea ce e pozitiv în viaţa lor.
  5. Optimiştii sunt flexibili. Nu se lasă constrânşi de un anumit orar şi nu se panichează atunci când ceva se schimbă în rutina lor zilnică. Oriunde s-ar afla, la o coadă oricât de lungă, nu o să-i vezi nervoşi şi o să găsească o modalitate plăcută de a-şi petrece timpul.
  6. Optimiştii zâmbesc şi râd des. Atitudinea pozitivă e contagioasă. Unui optimist convins, nimic nu-i poate strica ziua. Întotdeauna o să găsească ceva pentru care să fie recunoscători, ceva care să-i facă să zâmbească, ceva care să îi dea speranţă.

Poate şi tu ai fost unul din aceia care avea impresia că unii oameni sunt pur şi simplu mai norocoşi. Adevărul e că sunt doar optimişti. Şi tu ai putea fi unul dintre ei dacă decizi că poţi face câteva schimbări în atitudinea ta.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *