Search
Generic filters
Exact matches only

7 exerciții care să-ți calmeze durerile de spate

Durerile de spate, sau mai precis cele de coloană, pot aduce cu ele probleme legate de modul în care desfășurăm activitățile de zi cu zi. Atunci când te trezești cu o durere de spate e important să încerci să o tratezi cât de repede (sau dacă e o durere acută, să vizitezi un doctor). Iată câteva exerciții care să te ajute să scapi de durerea de spate:

Exercițiul 1:

Stând pe spate, îndoaie piciorul drept de la genunchi, păstrând talpa întinsă pe podea. Întinde piciorul stâng cât de mult poți, prinde-l cu mâinile de după genunche și trage-l spre trunchiul tău. Menține poziția asta pentru 30 secunde. Repetă exercițiul de două ori pentru fiecare picior.

Exercițiul 2:

Așează-te pe spate și îndoaie picioarele de la genunchi, păstrând talpa întinsă pe podea. Prinde cu mâinile genunchiul stâng și trage-l spre trunchiul tău. Menține poziția pentru 20 de secunde. Repetă exercițiul de două ori pentru fiecare picior.

Exercițiul 3:

Așează-te pe spate și întinde mâna dreaptă la un unghi drept față de restul corpului. Întinde apoi piciorul stâng, iar pe cel drept încearcă să îl întinzi spre partea ta stângă, astfel încât să fie foarte aproape de mâna ta stângă. Menține poziția pentru 20 secunde. Repetă exercițiul de două ori pe fiecare picior.

Exercițiul 4:

Stând pe spate, îndoaie piciorul stâng de la genunchi. Plasează jumătatea inferioară (pulpa) piciorului drept peste coapsa piciorului stâng (ca și cum le-ai încrucișa) cu genunchiul înspre exterior. Cu grijă, trage cu pâinile de coapsa piciorului stâng către restul corpului. Menține poziția timp de 30 secunde și repetă exercițiul de două ori pentru fiecare picior.

Exercițiul 5:

Așează-te pe podea pe genunchiul drept, restul piciorului fiind întins în spate. Pentru piciorul stâng, menține talpa pe podea și îndoaie genunchiul (ca și cum stai pe un genunche). Menține poziția timp de 30 secunde și apoi repetă exercițiul cu picioarele în poziția opusă.

Exercițiul 6:

Așează-te pe podea pe partea dreaptă a corpului, ținând mâna dreaptă îndoită sub cap. Îndoaie spre spate piciorul stâng și prinde glezna piciorului cu mâna stângă. Astfel vei tensiona mușchii din coapsa stângă. Coloana ta nu ar trebui să se îndoaie foarte tare în această poziție, așa că încearcă să o menții dreaptă. Menține poziția timp de 30 secunde, apoi repetă exercițiul stând pe partea stângă și îndoind piciorul drept.

Exercițiul 7:

Pentru acest exercițiu e necesar să stai în picioare la distanță de o mână de masă. Îndoaie-te de la brâu în față, îndoind genunchii foarte puțin. Atinge cu mâinile marginea mesei. Brațele tale trebuie să fie întinse complet și capul să rămână la nivelul umerilor. Menține poziția pentru 10 secunde, apoi ridică-te și îndoaie-ți corpul spre stânga și spre dreapta.

O dată ce ai făcut toate aceste exerciții ar trebui să nu mai ai probleme cu durerea. Dacă durerea persistă, îți recomand să consulți un doctor specialist.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *