Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

7 podcasturi românești interesante și folositoare

Cu expansiunea continuă a tehnologiei și a mediului digital, podcasturile au devenit o modalitate captivantă de a accesa informații, de a explora subiecte diverse și de a te conecta cu experți din diferite domenii, totul în timp ce îți desfășori activitățile zilnice. În România, scena podcasturilor s-a dezvoltat rapid și oferă o gamă variată de conținut, de la discuții pasionate despre cultură și istorie, până la sfaturi practice pentru dezvoltarea personală și profesională.

În acest articol, vom explora șapte podcasturi captivante și folositoare din România, fiecare aducând o perspectivă unică asupra diferitelor tematici. Indiferent dacă îți dorești să îți îmbogățești cunoștințele, să descoperi povești inspiraționale sau să înveți abilități noi, aceste podcasturi vor captiva și educa în același timp. Hai să le explorăm împreună și să descoperim ce au ele de oferit!

1. Mind Architect

Mind Architect se definește ca un podcast ce explorează neuroștiința și psihologia, aducându-le din lumea academică direct în viața de zi cu zi. Acest podcast a apărut pe 1 noiembrie 2019 și îi are ca fondatori pe Paul Olteanu, Tudor Stoica, Anca Anghel și Dorin Boabeș. Scopul său fundamental constă în sprijinirea fiecăruia dintre noi în trăirea unei existențe mai conștiente și în dezvoltarea unor relații mai sănătoase, atât în sfera personală, cât și în cea profesională.

Acesta poate fi ascultat pe YouTube, anchor.fm, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts sau Podbean.

2. On the record

On the record este un podcast produs de Recorder, care în fiecare vineri abordează subiecte de interes politic, și nu numai, din țara noastră. On the record oferă ascultătorilor o perspectivă profundă asupra unor subiecte importante și actuale din societatea românească. O caracteristică interesantă a acestuia este că își propune să ofere informații bazate pe surse verificabile și să aducă lumină asupra subiectelor care pot fi mai puțin acoperite în mass-media tradițională.

Podcastul poate fi ascultat pe site-ul propriu, Spotify, YouTube, Google Podcasts sau Apple Podcasts.

3. Jocurile minții

Podcastul este prezentat de către Raluca Anton și este puțin mai diferit, având un format împărțit pe sezoane, fiecare sezon abordând un subiect specific. Temele discutate ilustrează subiecte despre anxietate, relații, încredere în sine și multe altele, care au scopul de a oferi sprijin celor care se confruntă cu anumite probleme de acest gen în viața de zi cu zi. Podcastul este dedicat dezvoltării personale, fiind oferite informații științifice și exerciții sau tehnici, care vor ajuta ascultătorul să se auto-cunoască.

4. Istoria României

După cum spune și numele, acest podcast scoate în evidență istoria țării noastre. În cadrul episoadelor se prezintă întâmplări istorice, relatate pentru înțelesul tuturor și sub forma unor povești simple. Podcastul are peste 100 de episoade, acestea fiind unele scurte. Acesta se adresează tuturor pasionaților de istorie, dar și celor mai puțin pasionați, fiind abordate subiecte într-un mod mai diferit decât orele clasice de istorie de la școală.

5. Obiceiul pământului

Obiceiul pământului, publicat de DoR, este un proiect jurnalistic, multimedia, care sub forma unor episoade de tip audio, prezintă istoria celor 500 de ani de sclavie a romilor. Podcastul este o serie de 6 episoade, având scopul de a informa și documenta publicul ascultător, asupra istoriei romilor din țara noastră. Episoadele au aproximativ o oră fiecare, din care cu siguranță vei învăța ceva util.

6. Banii vorbesc

Banii vorbesc este primul podcast din România care abordează subiecte despre educația financiară, apărut în anul 2017. În cadrul episoadelor sunt prezentați invitați specialiști în domeniul lor de activitate, care prezintă informații despre administrarea banilor, cum să economisești și să investești, dar sunt prezentate și metode de cum să îți dezvolți gândirea din punct de vedere financiar. Podcastul se găsește pe YouTube, dar și pe alte platforme populare de streaming.

7. Thinking Made Visible

Thinking Made Visible cu Mădălina Vasiu, este un podcast care abordează subiecte despre orice, cu scopul de a atrage ascultătorul să descopere persoane despre care probabil nu au auzit, dar care prezintă cum au făcut lucruri remarcabile în viața lor. Subiectele dezbătute în principal sunt despre dezvoltare personală, antreprenoriat, inteligență emoțională, marketing, relații și multe altele. Podcastul are peste 100 de episoade și poate fi ascultat online pe marile platforme de streaming.

În concluzie, pe scena podcasturilor din România se conturează o varietate fascinantă de conținut captivant și educațional. De la explorarea științei și psihologiei aplicate în viața de zi cu zi cu Mind Architect, până la analizele profunde ale subiectelor de interes public cu On the Record de la Recorder, podcasturile românești oferă oportunitatea de a învăța, de a reflecta și de a fi conectat cu perspective diverse. Indiferent de interesele tale, există podcasturi în România care cu siguranță de vor inspira!

Citește și despre cum te ajută cursurile de public speaking în dezvoltarea ta personală!

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *