Dacă te afli în situația să îți cumperi un nou telefon, iată câteva informații pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a începe căutarile.
Prețurile telefoanelor diferă în funcție de caracteristicile tehnice pe care acestea le au. Voi încerca, în continuare, să îți explic care sunt cele mai importante elemente ale smartphone-urilor și modul în care acestea contează.
Sistemul de operare
În funcție de buget și de nevoile tale, ai de ales între trei mari sisteme de operare: Android, Windows și iOS (la care se mai adaugă BlackBerry OS, pentru utilizatorii telefoanelor producătorului canadian). Android este cel mai căutat sistem. Majoritatea telefoanelor operează cu acesta. Este apreciat ca fiind extrem de permisiv în ceea ce privește aplicațiile. Windows este cunoscut pentru „pachetul” pe care l-a făcut în ultimii ani cu cei de la Nokia. Practic, mai toate telefoanele Nokia dintre 2014 și 2015 au acest sistem de operare. iOS este produs de cei de la Apple și vine doar împreună cu un iPhone. La scară globală, se bate cu Android în ceea ce privește supremația numărului de utilizatori.
Procesorul
Procesorul este elementul de bază al telefonului. Dacă ai nevoie de un telefon rapid, ale cărui aplicații să meargă cursiv, va trebui să îți alegi un telefon care să aibă un procesor minim Quad Core. În funcție de suma pe care vrei să o investești, poți ajunge până la Octa Core.
Memoria
Fie că vorbim despre memoria RAM sau cea internă, vei avea nevoie ca acestea să fie cât mai mari. Astfel, pentru un impătimit de jocuri (cel care va exploata telefonul la maximum), se recomandă un telefon cu o memorie RAM de minim 2 GB și cea internă de minim 32 GB.
Bateria
În prezent, sunt puține telefoane cu o baterie care să te țină mai mult de o zi întreagă, dacă folosești mobilul constant. Îți recomand un telefon care să aibă o baterie de minim 2400 de miliamperi. De asemenea, poți achiziționa și o baterie externă portabilă, care îți poate fi de folos atunci când ai nevoie.
Displayul
Dacă ești genul de persoană care folosește rețelele sociale, vrea să vadă filme sau să joace câte ceva, îți va trebui un ecran de minim 4,7 inch. În cazul în care ești o persoană care utilizează telefonul doar pentru apeluri, mesaje etc, un ecran de 4 inch ar trebui să fie mai mult decât suficient.
Rezoluția
Rezoluția telefonului tău te va ajuta să vezi mai bine operațiunile pe care le efectuezi. Cele mai bune ecrane sunt cele Super Amoled (consumă mai puțină baterie decât celelalte și oferă o calitate foarte bună), urmate de Amoled, IPS și TFT.
Camera
Dacă ești pasionat de fotografii și dorești să îți exersezi acest talent, telefoanele din prezent te pot ajuta destul de mult. O cameră de cel puțin 12 megapixeli și un senzor ceva mai mare s-ar putea să îți satisfacă așteptările. Cu o cameră frontală de 5 megapixeli ar trebui să reușești să faci niște selfie-uri reușite.