logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi generale pentru achiziționarea unui smartphone

Atunci când îți cumperi un telefon, ar trebui să știi câteva informații care te pot ajuta să nu faci risipă de bani. Spun asta, deoarece tuturor ni s-a întâmplat ca, măcar o dată, să plătim o sumă de bani pentru cumpărarea unui gadget, iar acesta s-a dovedit a nu fi pe măsura cheltuielii.

Ar trebui să te asiguri de calitatea materialelor din care e produs telefonul tău. Aici mă refer la carcasă în special. Aceasta poate fi din plastic sau din metal. Primul material este ceva mai fragil, putând să apară crăpături foarte ușor în cazul unui impact. În ceea ce privește carcasele făcute din metal, acestea sunt ceva mai durabile și oferă o rezistență mai mare în cazul unui impact cu solul. De asemenea, telefoanele din ultima perioadă au o carcasă unibody. Aceasta nu este detașabilă, adică nu vei putea schimba bateria cum se întâmpla la telefoanele mai vechi. Totuși, acesta nu este un incovenient foarte mare în comparație cu avantajul adus. În cazul unui impact cu solul, e foarte greu de crezut că telefonul ți se va destrăma în bucăți. Carcasa va rămâne intactă, rămânând posibiltatea să se spargă ecranul.

Un exemplu care îți va arăta cât de utilă este carcasa unibody în cazul unui impact este în videoclipul următor:

Aminteam adineauri de faptul că bateria telefoanelor unibody nu poate fi schimbată. Incovenientul care apare este faptul că în cazul în care bateria dă semne de uzare, nu vei putea face nimic în acest sens. Din fericire, autonomia bateriilor din noile telefoane este destul de mare.

Atunci când cumperi telefonul o să ai nevoie de un difuzor bun, care să nu perturbeze sunetele atunci când încerci să asculți vreo melodie sau când vorbești la telefon. Vei avea nevoie să auzi destul de clar, bass-ul să fie suportabil urechii și să nu existe o distorsonare la un volum ridicat. Cel mai bine ar fi să testezi telefonul înainte să îl cumperi sau să analizezi review-urile disponibile pe internet și să descoperi ce trebuie să știi despre componentele smartphone-urilor.

Spațiul de stocare este destul de important în ceea ce privește telefoanele. Oricum, asta depinde în funcție de scopul pentru care vei cumpăra telefonul. În cazul în care vei folosi telefonul pentru jocuri, o să ai nevoie de o memorie mult mai mare. În cazul în care telefonul nu este utilizat decât pentru lucruri obișnuite, 16 GB ar trebui să fie suficienți (însă trebuie să știi că utilizabili sunt aproximativ 14 GB, deoarece restul este ocupat de sistemul de operare).

Datorită faptului că vechile telefoane aveau o problemă reală legată de faptul că atunci când intrau în contact cu apa nu mai funcționau, inginerii de la marile companii au creat gadgeturi care rezistă și sub apă fără să aibă vreo problemă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *