Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
human
human

Cinci sfaturi utile pentru a te proteja de frig

Văzând partea bună a iernii și totodată a existenței zăpezii, ne putem aduce rapid aminte de mulții ani în care nu ne-am bucurat de pic de nea, poate doar de foarte mult frig. Ei bine, anul acesta vremea s-a revanșat pentru toate momentele pierdute. Cu toate acestea, cel care suferă cel mai mult este propriul nostru corp, nu doar de schimbările bruște de temperatură, cât de frigul care ne învăluie oricând ieșim afară. Pentru a te asigura că ai parte de toate cele necesare, rămâi cu noi și descoperă cinci sfaturi utile pentru a te proteja de ger și frig anul acesta!

Acoperă-ți gâtul și capul

Știai că până la jumătatea căldurii corpului este menținută la nivelul gâtului și a capului? În cazul în care aceste două zone sunt dezvelite, cu siguranță te vei lupta cu frigul năprasnic, întrucât temperatura corpului va fi percepută chiar mai scăzută decât în mod normal.

Poartă haine subțiri în mai multe straturi

Fiind iarnă, cel mai simplu este să porți o bluză tipică, groasă și eventual tricotată. În ciuda teoriei, practica este deseori diferită – dacă vrei să te asiguri că nu te vei lovi de frig, ger și alți factori meteorologici nu prea plăcuți, alege din garderobă bluzele subțiri pe care le poți combina și astfel să creezi un strat mai gros, în funcție de numărul pe care îl alegi. Astfel, fiecare parte a corpului tău va fi acoperită, iar frigul nu te va atinge.

Polipropilenă pentru haine

Bineînțeles, pe timpul iernii,, polipropilena trebuie să fie cel mai bun prieten al nostru. Avantajul acestui material este că reușește să mențină pielea cât mai uscată, întrucât nici o picătură de transpirație nu va putea ajunge pe pielea ta. În plus, cu ajutorul hainelor realizate din acest material, te vei putea asigura că fiecare parte a corpului tău este acoperită cu foarte mare grijă.

Evită alcoolul

Chiar dacă în miturile vechi se spune că alcoolul este cel care te încălzește pe timp de frig, știința spune exact contrariul. În realitate, alcoolul nu face altceva decât să scadă temperatura corpului, inducând o senzație de căldură datorată dilatării vaselor de sânge, însă pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

Efort fizic

Ultimul dintre cele cinci sfaturi utile pentru a te proteja de ger și frig este să nu depui efort fizic dacă ai câteva probleme de sănătate. În cazul în care e nevoie să faci asta, îți recomandăm să te asiguri că ești îmbrăcat suficient de bine și că nu vei petrece prea mult timp în aceste condiții (în cazul în care nu faci asta în mod regulat). Dacă nu ești obișnuit cu efortul fizic la temperaturi scăzute, ești mai susceptibil la hipotermie sau chiar infarct.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *