Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
super alimente
super alimente

Cinci vegetale care conțin mai multă proteină decât carnea de vită

Multe persoane doresc să adopte un stil de viață sănătos, încep să facă mult sport, să mănânce cât mai puțină carne sau chiar să treacă pe un regim vegetarian. Alții, în anumite perioade ale anului, își schimbă stilul alimentar din considerente religioase ținând post.

Indiferent în care categorie din cele de mai sus vă încadrați, trebuie să știți că organismul are nevoie de proteine, vitamine, minerale, uleiuri esențiale și grăsimi. Dacă vreți să reduceți sau să eliminați proteina de origine animală, trebuie să o înlocuiți cu proteina vegetală.

Anumite vegetale conțin mai multă proteină decât carnea de vită. Acestea sunt spirulina, semințele de cânepă, spanacul, brocoli și migdale. Dacă veți introduce aceste vegetale în alimentați voastră veți fi mai puternici, veți dezvolta masă musculară în timp ce faceți sport/efort.

Spirulina poate fi considerată o pudră magică. O linguriță de spirulină conține 4 grame de proteine. Mai mult, spirulina conține și foarte mult magneziu, care ajută la menținerea sub control a stresului și vă dă multă energie.

Semințele de cânepă sunt incluse în categoria super-alimentelor. Bogate în vitamine și minerale, omega 3, conțin și o cantitate mare de proteine. Două linguri de semințe de cânepă vă oferă 10 grame de proteine. Le găsiți în magazinele naturiste. Prețul este puțin cam mare, dar luând în calcul beneficiile lor, merită să investiți în acest aliment.

Spanacul este un alt aliment vegetarian care conține multă proteină. O ceașcă de frunze de spanac are 5 grame de proteină. Este de preferat să mâncați frunzele de spanac crude, în salate sau diverse smoothie-uri. Dacă le preparați, își mai pierd din calități. Trei cești de spanac pe zi vă vor da forța necesară “să mutați munții din loc”.

Broccoli este numărul patru pe lista vegetalelor care au mai multă proteină decât carnea de vită. 30 de calorii de broccoli înseamnă 4,5 grame de proteină. Broccoli este un adevărat inamic al cancerului datorită antioxidanților. Aceștia ajută și la menținerea celulelor tinere, deci a întregului organism. Ați putea ajunge la performanța de a arăta mult mai tineri decât vârsta reală.

Migdalele/untul de migdale sunt o sursă importantă de proteină vegetală. 28,3 grame de migdale/unt de migdale conțin 7 grame de proteine. Similar untului de migdale este untul de arahide. Două linguri de unt de arahide conțin 8 grame de proteine.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *