Search
Generic filters
Exact matches only

Cum ne poate ajuta o brățară fitness în activitățile sportive?

În momentele frumoase în care ești pe podium și toată lumea te aplaudă, totul pare de basm. Nimic nu se compară cu acele emoții, cu plăcerea de a privi oamenii știind că tu ești pe podium. Munca pe care o desfășori este răsplătită și apreciată de oameni iar rezultatele tale sportive sunt minunate.

În acele clipe, nimeni nu se gândește la munca prestată pentru a ajunge acolo, la chinurile zilnice pe care le trage un sportiv de performanță pentru a ajunge în top. Oricine se apucă de un sport nu își culege roadele imediat. Sunt ani de muncă zilnică, de antrenamente care mai de care mai antrenante și mai solicitante, toate pentru a ajunge la o performanță ridicată. Poți să ai un mare noroc și să fii un geniu în sport să poți obține rezultate foarte bune după un timp foarte scurt. Sunt oameni care au acest noroc, însă acești oameni fac parte dintr-o categorie aparate, geniile.

În rest, totul ține de muncă, de străduință, de talent, că doar este un factor foarte important in a obține performante sportive și, pentru ca nu sunt mulți care o zic, de ajutorul primit.

În cazul nostru, în ajutorul sportivilor putem aminti de minunatele aparate care să monitorizeze activitățile zilnice: brățările fitness.

Dacă până acum ceva vreme aceste brățări fitness erau concepute mai mult ca un accesoriu care să îți monitorizeze pașii, acum acestea sunt foarte dezvoltate din punctul de vedere al monitorizării.

Cea mai bună brățară fitness poate măsura atât pașii făcuți într-un timp setat de tine, poate vedea stilul în care s-au făcut aceste mișcări (mers, alergat, cățărat, înot, etc.), îți poate monitoriza somnul și, un lucru foarte important, îți poate spune informații despre starea ta de sănătate.

Atât de departe a ajuns tehnologia unei brățări fitness, un accesoriu foarte popular în ultima vreme, un accesoriu inteligent și un antrenor personal pe care îl poți lua cu tine oriunde.

Numărăm pe degete oamenii cărora să nu le placă o ciocolată bună și de calitate. Ei bine și în cazul sportivilor se păstrează acest comportament și trebuie să fii foarte atent la ce mănânci, câte calorii consumi și ce dai jos.

Cu o brățară fitness bună totul este ușor de făcut. Aceasta îți monitorizează caloriile pe care le consumi prin mișcarea făcută și astfel îți permite să faci un calcul simplu și ușor și să menții un echilibru în alimentația ta. Toți ne dorim să mâncam dulce și să nu ne îngrășam, să rămânem cu un corp de invidiat chiar și atunci când poftim la ceva delicios de dulce.

În sportul de performanță și, nu numai, există un cerc vicios între alimentație, randament și sport. Toate aceste lucruri se ajută și se încurcă unul pe celălalt, tocmai de aceea este foarte important să păstram un echilibru între ele.

În funcție de fiecare sport în parte, o brățară fitness te poate ajuta să devii mai bun, să ai un control asupra ceea ce faci, să vezi o evoluție și să scoți rapoarte cu activitățile făcute. Toți sportivii își doresc să devină mai buni. Cum poți să devii mai bun dacă nu știi unde te afli în prezent? Pentru acest lucru au fost create toate aceste gadget-uri minunate, pentru a ne fi de folos în viată de zi cu zi, iar tehnologia avansată duce la folosirea lor și în sporturile de performanță.

Nu de puține ori l-am văzut pe Usain Bolt în antrenamentele pe care le face purtând o brățară fitness. Dacă un sportiv de o așa talie are nevoie de un astfel de ajutor, atunci cu siguranță putem spune ca acest ajutor îl putem primi și noi, oamenii de rând, care practicam sport din plăcere sau practicam un sport de performanță.

O brățara fitness ne poate ajuta să vedem cum am dormit. Înregistrează calitatea somnului prin mișcările și pulsul pe care le avem în somn. Toate acestea pot indica un somn odihnitor și astfel ai energie pentru a doua zi sau, pot arata un somn foarte greu, plin de mișcări, somn care să nu îți aducă odihna de care ai nevoie. Brățara îți monitorizează toate acestea și îți poate scoate un raport în funcție de care poți face schimbări.

În sport totul ține de control, de odihnă, de starea de sănătate, de alimentație și de efortul depus. Toate aceste lucruri pot fi monitorizate cu ajutorul unei brățări fitness, fie ea specializată pe un sport anume (înotul de exemplu) sau o brățară fitness generală.

Efortul depus zi de zi te poate duce la un nivel scăzut al sănătății daca acest aspect nu este monitorizat. Bineînțeles, nu vorbim de aparate medicale care să îți arate și să monitorizeze profesional aspecte legate de musculatura, de aspecte medicale foarte precise. Aici vorbim de un antrenor personal electronic pe care îl putem purta toți după noi, astfel încât să îmbunătățim calitatea vieții prin mișcare, alimentație și somn.

Mai nou, au apărut pe piața aceste brățări fitness care să măsoare nivelul oxigenului din sânge și activitatea cardiacă în același timp. Asta înseamnă că a înlocuit cu succes un pulsoximetru bun de uz casnic, un alt gadget care a uimit lumea medicală prin anul 2007.

Toate aceste monitorizări le putem vedea și cu ajutorul aplicațiilor de mobil. Majoritatea brățărilor fitness vin la pachet cu o aplicație de mobil, care face mai ușor de citit toate aceste date, le poate stoca și le poate vedea o evoluție.

Aplicațiile de mobil pot oferi și informații suplimentare, notificări sau teme pe care le poți accesa pentru a personaliza brățara după bunul plac.

Brățările fitness sunt foarte ușor de folosit. Majoritatea sunt foarte intuitive, au ecrane color și iluminat pentru a putea fi folosite cu ușurință și seara, sunt foarte ușoare și se încarcă rapid. Multe au și sisteme de siguranță care să nu îți permită să primești notificări atunci când ești pe bicicletă, de exemplu sau când pornești o activitate setată pe brățară. Pentru a te lăsa să te concentrezi pe activitatea setată, brățara se trece într-un mod auto-silent și astfel nu îți mai atrage atenția către lucrurile uzuale și nu primești notificări.

Consider că toate cele de mai sus îți demonstrează cât de ușor se integrează o brățară fitness în activitățile sportive și în viața de zi cu zi. Am găsit informații foarte utile aici despre modalitatea de a te informa corect despre brățările fitness și despre eventualele promoții online.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *