Search
Generic filters
Exact matches only

Cum ne putem îmbunătăți memoria?

memorie

Fiecare dintre noi uită. Stresul, programul încărcat din fiecare zi sunt doar o parte dintre factorii ce cauzează uitarea. Uneori omitem lucrurile mai puțin importante, însă, ce putem face dacă uitarea se manifestă în mod constant? Din fericire, există o serie de soluții împotriva acestei probleme. Abilitatea de a ne concentra și prioritizarea activităților reprezintă un prim pas înspre soluționarea problemelor.

Care sunt cele mai bune moduri de îmbunătățire a memoriei?

  1. Evitați multitasking-ul – de cele mai multe ori, realizarea concomitentă a unor acțiuni nu ne ajută la concentrare. Dacă ne uităm la televizor în timp ce realizăm un proiect, cu siguranță nu vom fi productivi. Așadar, alegeți să realizați o singură activitate și să fiți 100% dedicați ei.
  2. Dormiți suficientsomnul este cel mai bun aliat al memoriei. El ne ajută să ne îmbunătățim memoria și să ne concentrăm mult mai ușor. Pentru o minte și un organism odihnit, dormiți cel puțin 7-8 ore de somn în fiecare noapte.
  3. Faceți sportsportul este bun atât pentru sănătatea fizică cât și pentru cea mentală. El ne oferă energia de care avem nevoie și contribuie la o mai bună funcționare a memoriei. Exersarea corpului înseamnă exersarea minții. Activitatea fizică presupune un proces bazat pe stimularea memoriei.
  4. Consumați alimente bogate în vitamine care stimulează memoria – alimente care conțin omega-3 (pește gras), fructe și legume, struguri, nuci etc. Mai mult, evitați alimentele bogate în calorii sau grăsimi saturate, care dăunează memoriei și concentrării.
  5. Controlați-vă nivelul de stresstresul este cel mai mare inamic al creierului. Stresul necontrolat se poate transforma într-o boală cronică. Combateți stresul prin activități plăcute și totodată, care vă ajută să eliminați stresul: meditația, yoga, cititul.
  6. Experimentați lucruri noi – știm cu toții că memoria are nevoie de un exercițiu permanent. Așadar, explorați lucrui noi, adoptați alte activități și hobby-uri. Jocurile logice sunt o bună modalitate de îmbunătățire a memoriei. Ele participă la formarea unor noi abilități, fiind foarte benefice pentru dezvoltarea noastră personală.
  7. Râsul – este cel mai bun „medicament” pentru mintea și corpul uman. Râdeți cât mai des posibil. Este ideal pentru relaxare.

Ce alte metode de îmbunătățire a memoriei utilizați?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *