Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să ai dinţi puternici şi sănătoşi

dinti puternici si sanatosi

Dinții sănătoși sunt foarte importanți nu doar pentru aspectul fizic, ci mai ales pentru starea noastră de bine. Nu toți avem dinți perfecți și strălucitori la fel ca vedetele, dar sunt câțiva pași de urmat pentru a ne asigura că nu vom avea de suferit în timp. Pentru a evita formarea cariilor și pentru a ne păstra dinții cât mai strălucitori, iată ce putem face.

Spălați-vă pe dinți de două ori pe zi!

În primul rând trebuie să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi. Recomandat ar fi de fiecare dată după ce serviți masa sau ați băut ceva. Nimic nu vă atacă mai mult dinții decât cafeaua sau paharul de suc acidulat pe care tocmai l-ați băut. Și dacă nu vă spălați pe dinți, substanțele din aceste băuturi continuă să lucreze și să vă slăbească dinții.

Folosiți apa de gură

Folosiți apă de gură pentru a omorî bacteriile. Umpleți capacul de la sticla de apă de gură și folosiți cantitatea respectivă pentru a clăti bine. Evitați să înghițiți substanța.

Folosiți ața dentară

Multe dintre bacterii se ascund în locuri greu accesibile pentru periuţa de dinți așa că pentru o igienă completă e necesar să apelați și la această tehnică.

Nu beți prea mult suc. Chiar și sucurile naturale de fructe conțin o serie de acizi care vă pot afecta smalțul. Este indicat să diluați sucul și la 3/4 porții de suc să adăugați o porție de apă.

Pe lângă dinţi trebuie să vă curăţaţi zilnic şi limba pentru a evita depunerile de bacterii şi pentru a avea o respiraţie proaspătă.

Vizite regulate la dentist

Nu evitaţi să mergeţi al dentist. Chiar dacă nu e cea mai plăcută activitate, vizita regulată la dentist (cam de două ori pe an) e extrem de importantă pentru a vedea dacă au apărut carii sau pentru a curăţa tartrul.

Stil de viață sănătos

Mâncați sănătos. Pe lângă faptul că știm cu toții că dulciurile nu sunt indicate deoarece cauzează carii, există o serie de alimente care vă pot ajuta să aveți dinți mai puternici și mai curați. Căpşunile de exemplu au un efect abraziv datorită acidului malic pe care îl conţin  şi îndepărtează o parte din petele de pe suprafaţa dinţilor. Merele vă pot ajuta la întărirea gingiilor şi în plus neutralizează bacteriile. Ceaiul verde este extrem de eficient deoarece omoară bacteriile din cavitatea bucală şi împiedică acumularea de placă.

Respectând zilnic aceste sfaturi veţi avea cu siguranţă o dantură frumoasă şi vizitele la dentist se vor transforma doar într-o activitate banală din viaţa voastră.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *