Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să te concentrezi mai bine la job

Cu toții trecem prin perioade în care, din diferite motive, nu ne putem concentra la activitățile pe care le avem de făcut la serviciu. Fie că nu avem dispoziția necesară, fie că avem alte probleme personale, important este ca acestea să nu ne afecteze productivitatea  la locul de muncă.

În cele ce urmează vă voi prezenta câteva metode eficiente pentru a ne concentra la job.

Fă-ți un program și respectă-l

Primul pas pe care ar trebui să îl faci este să îți organizezi cât de bine poți programul, începând încă de dimineața. Trebuie să aproximezi cât timp petreci să îți faci rutina matinală și cât durează drumul până la job. În funcție de aceste variabile poți să stabilești o oră la care să te trezești astfel încât să ai timp să te pregătești pentru serviciu.

Folosește o agendă

Un alt lucru care ajută la eficientizarea timpului este să îți notezi într-o agendă lucrurile pe care ar trebui să le faci în ziua respectivă. Aceasta te va ajuta mult, mai ales dacă trebuie să faci ceva la o anumită oră și știi aproximativ cât durează realizarea acelui lucru.

Accesează rețelele sociale doar dacă e necesar

Nu îți irosi timpul stând pe rețelele de socializare sau navigând pe internet. Acestea te vor distrage și îți vei pierde concentrarea la îndatoririle tale zilnice. De asemenea, verifică-și doar e-mail de serviciu, nu și cel personal.

Prioritizează-ți munca

Îndatoririle complexe de la job și numărul mare de task-uri care trebuie rezolvate dau tuturor bătăi de cap. Însă, dacă reușești să îți prioritizezi activitățile și să le împarți în task-uri mai mici, vei ușura munca și te vei concentra mai ușor.

Organizează-ți spațiul de lucru

Un spațiu de lucru organizat te poate ajuta în desfășurarea activității tale zilnice. Tot ce trebuie să faci este să îl personalizezi după bunul tău plan și să știi unde îți poți găsi documentele fără să pierzi prea mult timp căutându-le.

Eliberează-te de stres

Pentru a avea productivitate la locul de muncă trebuie să te eliberezi de stresul cauzat de problemele persoanele și să încerci să te concentrezi pe sarcinile pe care trebuie să le rezolvi la serviciu. Dacă lucrezi mai bine pe muzică, poți asculta, în căști, melodiile tale preferate.

Deși la început poate o să ți se pară greu să îți organizezi programul și să îl respecți, cu timpul te vei obișnui. Faptul că vei știi mereu ce, când și cum trebuie să faci îți va crește productivitatea, iar tu vei fi apreciat pentru modul în care te achiți de îndatoririle tale de la serviciu.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *