Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să-ți motivezi angajații

motivarea angajatilor

Fiecare angajator visează ca în cadrul companiei sale atmosfera să fie cât mai relaxantă, angajații să fie motivați, să-și facă treaba exemplar și să fie fericiți la locul de muncă.

Dacă la prima vedere pare o listă puțin greu de realizat, în realitate, lucrurile sunt mai ușoare decât ne-am fi așteptat. Există nenumărate metode prin care să încurajezi fericirea angajaților și, la final, să fii mulțumit atât de rezultatele lor, cât și de ale tale.

Iată o listă cu opțiunile pe care le ai pentru a-ți motiva angajații:

  1. Creează experiență

Lasă task-urile repetitive în seama programelor și a roboților și creează experiențe pentru angajați. Discută cu ei, doar astfel vei afla care sunt planurile lor, ce-și doresc și cum poți să-i motivezi.

  1. Oferă flexibilitate

Este important pentru angajat să aibă un program flexibil, mai ales când majoritatea companiilor oferă acest lucru. Echilibrul dintre viața personală și profesională este un factor esențial când vine vorba despre acceptarea unui job.

  1. Încurajează sportul

Mai mult de jumătate dintre angajații unei companii duc o viață sedentară. Cele aproximativ 8-9 ore pe care le petrec la birou nu fac altceva decât să se adune cu cele de acasă în care angajații aleg să stea sau să se relaxeze. Astfel, un program sportiv dedicat angajaților le oferă acestora oportunitatea de a ieși din zona lor de confort și de a face mișcare.

  1. Organizează teambuilding

Cu siguranță majoritatea dintre ei au participat deja la cel puțin un teambuilding. Ce zici de un teambuilding diferit? Unde angajații să fie invitați împreună cu familia. Dat fiind faptul că angajații își petrec o bună parte din zi la muncă, ei se simt înstrăinați de familie. O astfel de activitate este mai mult decât binevenită din partea angajaților.

  1. Amenajează un colț de recreere

Creează un colț de lectură în companie și, dacă locația îți permite, câteva hamace ar face locul ideal pentru o pauză binemeritată. Adaugă puțină verdeață și culoare locului amenajat și cu siguranță productivitatea angajaților va crește semnificativ.

  1. Organizează activități în timpul programului

Când ai luat masa cu angajații tăi? Fă din pauza de masă un moment de relaxare, astfel poți să te apropii de aceștia și totodată să le creezi un loc plăcut și prietenos. Că tot a venit vara, ia o pauză de la muncă și ieșiți la o limonadă sau înghețată.

Simplele tale gesturi sau acțiuni pot schimba radical atitudinea angajaților la locul de muncă și astfel îți oferă oportunitatea de a avea Angajați Fericiți.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face, dar ne-ar plăcea să aflăm și părerea ta. Tu cum îți motivezi angajații?

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *