logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce ar trebui să mănânci sănătos

alimentatie sanatoasa

De multe ori începem să mâncăm sănătos deoarece dorim să scădem în greutate şi să fim mai în formă. Dar există şi alte beneficii ale acestui stil de viaţă pe care le poţi lua în considerare atunci când te decizi să adopţi o dietă bazată pe alimente sănătoase.

Vei fi mult mai productiv. Creierul are nevoie de produse de calitate pentru a putea funcţiona eficient. Dacă mănânci produse de fast-food sau produse bogate în zahăr şi grăsimi, şansele să devii din ce în ce mai obosit şi mai lipsit de chef sunt mari. De cele mai multe ori, aceste alimente ne dau un impuls de energie care durează puţin timp şi pe urmă organismul îşi va dori din nou acel produs. Acest tip de comportament ciclic bazat pe impulsuri de energie şi căderi, îţi va scădea productivitatea şi capacitatea de concentrare.

Nu vei mai fi la fel de stresat. Alimentele care conţin vitamina C, acizi omega 3 sau magneziu, reduc nivelul cortizolului din organism. Cortizolul este  un hormon al stresului şi prin consumul acestor alimente este ţinut la un nivel moderat.

Îţi vei putea controla mult mai uşor greutatea. Decizii simple precum înlocuirea sucurilor acidulate cu apa plată sau alegerea unui morcov ca şi gustare în loc de chipsuri, te vor ajuta nu numai să scazi în greutate, dar vei economisi şi bani. Încearcă să ţii o listă lunară cu cât cheltuieşti pe băuturi carbogazoase şi alimente procesate precum dulciurile sau chipsurile şi vei fi surprins cât de mult va conta această shimbare la bugetul tău.

Vei îmbătrâni mai frumos. Ştim că nu e un subiect la care te gândeşti foarte des, dar astfel de decizii îţi vor afecta sănătatea şi calitatea vieţii pe termen lung. De ce să nu ai o piele frumoasă şi strălucitoare şi un tonus de invidiat chiar şi atunci când nu vei mai fi în floarea vârstei. O dietă sănătoasă e soluţia perfectă pentru a obţine un astfel de beneficiu.
Vei fi mai sănătos. Şi nu doar atât. Gândeşte-te cât de scumpe sunt vizitele la doctor şi medicamentele pe care trebuie să le iei atunci când te îmbolnăveşti. Cu o dietă sănătoasă te poţi asigura că vei avea parte de mult mai puţine astfel de vizite şi s-a demonstrate că inclusiv boli grave precum cancerul pot fi prevenite cu ajutorul unei diete sănătoase.

Vei trăi mai mult. Asta e o consecinţă directă a explicaţiei anterioare. Din moment ce eşti mai sănătos şi ai o dietă echilibrată completată de exerciţii fizice, şansele de viaţă cresc. Aşa că datorită unei diete sănătoase poţi să profiţi de anii în plus, banii economisiţi şi starea de sănătate excelentă pentru a te bucura de viaţă.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.