Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
comunicare-fata-in-fata
comunicare-fata-in-fata

De ce e important să vorbim față în față

Într-o societate în care suntem acaparați de tehnologie, smartphone-ul a devenit parte integrată a trupului nostru și, mai nou, de când umblăm hăbăuci prin oraș după monstruleți virtuali, am uitat să conversăm, să vorbim, deși laitmotivele vremurilor actuale sunt tocmai „comunicarea” și „socializarea”.

Problema noastră este că tindem tot mai mult să amestecăm realitatea cu lumea virtuală. Riscăm să ajungem peste ceva vreme să nu mai facem diferența dintre cele două lumi. Ca să nu pierdem de tot relațiile adevărate cu prietenii, colegii și familia, ar trebui să ne găsim un echilibru între lumea reală și cea virtuală, între socializarea online și cea reală, între jocurile reale și cele virtuale.

Cum putem face asta? Să ne limităm singuri comunicarea prin rețelele de socializare, să sunăm în loc să scriem pe chat, să ne vedem în oraș sau să ne vizităm unii pe alții acasă. Când ați fost ultima dată în vizită la un prieten și ați vorbit față în față la o cafea sau un pahar cu vin?

Dacă alegem să comunicăm față în față vom fi mai sinceri și ne vom exprima mai bine sentimentele și emoțiile. În lumea reală nu îți poți ascunde tristețea, uimirea sau bucuria și nici nu poți minți prea mult pentru că interlocutorul se va „prinde”. În schimb, dacă te ascunzi în spatele unui ecran îți poți crea tocmai imaginea pe care o dorești.

Comunicarea față în față te scapă de stările psihice proaste, chiar ajută la vindecarea depresiei. Comunicând cu ceilalți afli că lumea reală nu este atât de roz ca cea de pe rețelele de socializare unde toți sunt fericiți, în locuri frumoase, cu zâmbetul până la urechi. Cu cât comunici mai mult față în față cu cei din jur vei înceta să îți compari viața ta reală cu cea virtuală a altora.

Vorbitul cu prietenii și colegii te face mai deștept. Este mult mai simplu să arunci două-trei cuvinte într-un sms sau în fereastra de chat decât să îți cauți cuvintele potrivite într-o conversație de o jumătate de oră.

Așadar, comunicarea face-to-face ajută la strângerea relațiilor de prietenie pe care le avem cu oamenii pe care îi cunoaștem și, totodată, ușurează socializarea.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *