Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
deserturi
deserturi

Deserturi rapide pentru copii

Dorești să îți răsfeți copilul cu un desert rapid și sănătos? Bineînțeles că poți face acest lucru de cel puțin 3-4 ori pe săptămână, fără să depui un efort considerabil. Răsplata va fi bucuria din ochii copilului tău pe care o vei vedea atunci când mănâncă o porție delicioasă de dulce.

  1. Copilului tău îi plac fructele? Pregătește-i o înghețată savuroasă!

Simplu de pregătit, însă prima condiție este să ai în congelator fructele preferate de copilul tău: banane, căpșuni sau zmeură, deși lista poate fi cu mult mai complexă. A doua condiție este să ai în bucătărie o păstaie de vanilie și, doar dacă crezi că e necesar, miere sau sirop de arțar. Presupunând că ai și un blender în casă, nici nu ai început să prepari înghețata și poți spune că este deja pregătită, asta pentru că îți vor fi necesare mai puțin de 5 minute.

  • Pasul 1. Adaugă fructele și vanilia (și îndulcitorul dacă ai hotărât să-l adaugi în rețetă – miere sau sirop de arțar) în blender.
  • Pasul 2. Pornește blenderul și lasă-i timpul necesar să paseze fructele.
  • Pasul 3. Servește-ți copilul cu înghețată!

2. Pregătește-i o salată de fructe!

Rețeta salatei de fructe suportă multe variațiuni, în principiu o poți pregăti din fructe proaspete sau din fructe din compot. Bineînțeles că în sezonul în care găsești o gamă variată de fructe proaspete, acestea sunt alegerea cea mai bună. Folosește, de asemenea, arome naturale precum: coaja de portocală sau lămâie, păstaie de vanilie sau suc de lime. Pentru a asigura un plus de dulce poți folosi miere. Indiferent de fructele pe care le folosești, după ce le tai, trebuie să le stropești cu suc proaspăt de lămâie sau lime pentru a nu oxida.

Una dintre cele mai iubite salate de fructe de către copii este cea care include mere, căpșuni și banane.

Ce ai de făcut?

  • Curăță merele de coajă și taie-le cubulețe;
  • Stropește merele cu zeamă de lime sau lămâie;
  • Taie căpșunile în 4 dacă sunt mai mari (sau pe jumătate dacă sunt foarte mici);
  • Pune toate fructele într-un bol și adaugă stafide;
  • Adaugă miere;
  • Amestecă ușor.

3. Pregătește-i biluțe cu lime!

Iată un desert la a cărui preparare îți poți implica și copilul. Este simplu de pregătit și presupune un timp scurt de realizare. Vei avea nevoie de lime, migdale, caju, curmale și de nucă de cocos mărunțită. Inițial, adaugă în blender o jumătate de ceașcă de migdale și o ceașcă de caju pentru a le mărunți – ai grijă, scopul tău nu este de a le transforma într-o pastă. După mărunțirea acestora, oprește blenderul. Este momentul să razi lămâile verzi şi să le storci – vei avea nevoie de sucul și de coaja lor. Adaugă coaja și sucul de lime în blender, peste migdale și caju. Repornește blenderul după ce adaugi și curmalele. După mărunțirea curmalelor amestecul este gata pentru a fi modelat în biluțe. Așează pe o tavă nucă de cocos mărunțită și pregătește împreună cu copilul tău cele mai delicioase biluțe!

4. Pregătește-i biscuiți-sandwich! 

Vrei o rețetă pentru un desert și mai rapid decât cele anterioare? Există! Pentru prepararea ei îți sunt necesare doar două produse: o cremă cu miere și nucă (pe care o poți achiziționa din comerț) și un pachet sau două cu biscuiți simpli. Cu aceste ingrediente la îndemână, nu-ți rămâne decât să pregătești desertul copilului tău: întinzi pe un biscuite un strat de cremă și adaugi un alt biscuite peste aceasta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *