Search
Generic filters
Exact matches only

Importanța evenimentelor în ceea ce privește dezvoltarea personală

Vedem deseori anunțuri la diferite evenimente sau suntem invitați de prietenii noștri să participăm la un așa-zis workshop de dezvoltare personală”. De cele mai multe ori refuzăm politicos și ne întoarcem în zona noastră de confort. Același proces se întâmplă și atunci când suntem întrebați mai apoi dacă vrem să ne implicăm într-un proiect mai mare sau dacă avem curajul să ne deschidem o afacere cu un partener. Moment în care apare confuzia…muncesc foarte mult și sunt dedicat, dar simt că nu sunt împlinit”.

În acest punct este esențial să găsim un răspuns la întrebarea: „Cu ce ne ajută participarea la un eveniment?”. În primul rând, ea reprezintă o modalitate excelentă de a te dezvolta, de a cunoaște oameni și, în al doilea rând, aceasta e o sursă sigură de deconectare de la problemele cotidiene.

Evenimente care încurajează dezvoltarea personală

Sunt acele evenimente care implică un emițător, de regulă psiholog sau specialist în resurse umane, care presupun un workshop sau webinar și de care am auzit atât de multe lucruri, încât suntem siguri că nu ne-ar plăcea să le facem după o zi lungă de muncă. De la exerciții de brainstorming, la evaluarea nevoilor personale, până la teme de acasă, toate acestea sună îngrozitor! Ei bine, nu trebuie să fie așa.

Chiar dacă pare epuizant sau nu suntem pregătiți să ne exprimăm deschis într-o sală cu alți 50 de oameni, aceste evenimente au un scop clar. La finalul evenimentului, nu vei avea soluția tuturor problemelor tale, dar cu siguranță te vei fi gândit la soluții. Psihologii spun că primul pas este conștientizarea. Astfel, dacă ai vreo nelămurire personală, nu refuza invitația următoare la un astfel de eveniment.

Evenimente menite să ne inspire

Poate ai avut o perioadă mai aglomerată, nu ai apucat să faci activitățile tale preferate sau pur și simplu simți că ai nevoie de un imbold în ceea ce privește creativitatea. E momentul să lași cartea cu picturile lui Delacroix și să ai contact direct cu un mediu creativ.

Întrebarea firească Dar am atât de multe lucruri de făcut, dacă o să mă simt vinovat că am pierdut timpul?”. Aceste evenimente nu sunt niciodată timp irosit. Fie că e o expoziție de pictură, un vernisaj de fotografie sau un spectacol de balet, vei ști sigur că ai avut o experiență pozitivă la finalul serii. Contactul cu arta este benefic și reconfortant pentru creier, dar poate cel mai important aspect este acela că vei avea o deschidere conversațională și culturală mult mai mare.

Voluntariatul

Munca de voluntariat este una dintre cele mai satisfăcătoare moral. Vei avea șansa de a vedea rezultatele muncii tale și de a observa schimbări în evoluția tuturor participanților. Deși presupune multă răbdare, dedicare și muncă, pentru că vei avea contact cu situații și oameni diferiți, voluntariatul este o experiență inedită, care te va învăța să fii mai tolerant și să apreciezi ceea ce te înconjoară. Poate chiar cel mai eficient mod de a te dezvolta, voluntariatul te va modela și îți va prezenta un nou unghi de abordare asupra lucrurilor.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *